Cuba Libre

Een recept van Manuel Wouters
Foto: Stefanie Geerts ©

Maak kans op een duoticket voor de spektakel-musical 14-18

Maak kans op een duoticket voor de spektakel-musical 14-18

Ingrediënten

Even geduld...
8-tal ijsblokjes
4.5 cl Bacardi rum
1 flesje Coca-Cola
1 limoenpartje
collinsglas - maatbeker - roerstaafje

Een van de simpelste, maar meest populaire longdrinks ter wereld. De Cuba Libre werd geboren uit Cuba’s onafhankelijkheidsstrijd tegen het Spaanse bewind. Eind negentiende eeuw introduceerde men Coca-Cola™ in Cuba en het werd al snel een populair drankje bij de Cubanen. De overwinning vierend in een Havana bar bestelde Cpt Russel Bacardi Rum and Coke®, geserveerd met een schijfje limoen. Deze nieuwe combinatie werd al snel een groot succes op het hele eiland. Hij bracht een toast uit met de legendarische woorden: ‘Por Cuba libre!’, een ode aan het vrije Cuba.

Bereiden: 

Neem een met ijsblokjes gevuld collinsglas en voeg de bovenstaande ingrediënten toe. Pers de limoen en serveer met een roerstaafje. 

Garneer met een limoenpartje en serveer met een roerstaafje. 

Uit het boek "The Art of Making Cocktails"

Manuel Wouters, oprichter van de Antwerpse cocktailbar SIPS, is wat je noemt een echte cocktail connaisseur. Een gepassioneerde mixologist die het metier erg hoog in het vaandel draagt.

Manuel leerde het vak op verschillende passagiersschepen waaronder de prestigieuze Queen Elizabeth II van de Cunard Line en werkte zich op tot één van de meest gerenommeerde bartenders van zijn generatie. Een man met passie en kennis van zaken die pas een cocktail serveert als hij volgens de regels van de kunst bereid is.

Met dit cocktailboek wil hij je op de juiste weg zetten om thuis zelf de perfecte cocktail te bereiden. Je krijgt uitleg over de verschillende technieken, ingrediënten, materialen, bereidingen... met daarbij een unieke inkijk in het leven van ‘a true bartender’

Lees meer over The Art of Making Cocktails

Inspiratie & blog