Coulis van rode vruchten en karnemelk

Een recept van Peter Goossens

Laat je smaakpapillen ontvlammen met deze vurige gerechten

Laat je smaakpapillen ontvlammen met deze vurige gerechten

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
10 cl volle melk
0,5 vanillestokje
10-tal steviablaadjes
300 g verse kaas
1 zeste van limoen
30 cl karnemelk
200 g bosbessen
100 g frambozen
100 g braambessen
100 g aardbeien
10 steviablaadjes
100 g bosbessen
100 g frambozen
100 g aardbeien
12 eetlepels havermoutvlokken
enkele kleine muntblaadjes

Bereiden:

Maak de panna cotta van verse kaas:

Schraap het merg uit het vanillestokje. Breng de melk met het merg en het halve vanillestokje, de suiker en de steviablaadjes aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat 10 minuten trekken. Voeg er dan de geweekte gelatineblaadjes en de verse kaas aan toe. Meng goed en giet het mengsel door een zeef en werk af met de geraspte limoenschilletjes. Vul er hoge keukenringen tot de helft mee of giet in glazen en laat opstijven in de koelkast.

Maak de coulis van rode vruchten en karnemelk:

Doe alle vruchten in een blender met de karnemelk en de blaadjes stevia. Mix alles heel fijn. Druk het mengsel daarna door een fijne zeef.

Maak de rode vruchten met havermout:

Snijd het fruit in kleine stukjes en meng het met de havermoutvlokken.

Serveren:

Vul de keukenringen (waarin de panna cotta zit) met het fijngesneden fruit, gemengd met de havermoutvlokken. Verwijder de ringen en serveer de ijskoude coulis erbij. Werk af met enkele kleine muntblaadjes.

Uit het boek "Passie voor Product: België"

Elke ochtend worden er bij Peter Goossens in zijn Hof van Cleve superverse grondstoffen van ongelooflijke kwaliteit geleverd. Meestal zijn het producten van lokale boeren, kwekers en vissers. Met hen volgt hij de seizoenen en creëert hij de lekkere en verfijnde gerechten waarmee zijn restaurant tot de wereldtop behoort.

In dit boek brengt hij een ode aan zijn favoriete en meesterlijke producten uit ons land en aan de mensen die elke dag voor deze culinaire rijkdom zorgen. Een aantal van deze producten is zelfs zo uniek dat je ze nergens anders ter wereld vindt. Bij elk product creëerde hij twee recepten die elke thuiskok kan maken.

Die recepten lijken ingewikkeld, maar dat is slechts schijn. Ze hebben een duidelijke receptuur, die in aparte bereidingen is onderverdeeld. Elk onderdeel wordt grondig uitgelegd en is meermalen getest, zodat het foutloos bereid kan worden. Door het recept op die manier onder te verdelen kun je het ook naar je hand zetten. Of je combineert enkele onderdelen tot je eigen unieke gerecht of je maakt het volledig zoals Peter Goossens het hier voorstelt. Zo kook je op driesterrenniveau, maar zonder dat het je bloed, zweet en tranen kost. Je zult verrast zijn door het resultaat.

Naast de meer dan 30 recepten vind je ook een illustratieve foto van een signatuurgerecht van Hof van Cleve. Alleen de onderdelen van dit gerecht zijn vermeld, maar geen receptuur. Dit driesterrengerecht dient als inspiratie voor de meer gevorderde thuiskok om ermee aan de slag te gaan!

  • Titel: Passie voor Product: België
  • Uitvoering: Hard cover
  • Afmetingen: 197 x 229
  • ISBN: 978-90-5916-838-1
  • Pagina's: 228
  • Fotografie: Bart Van Leuven & Piet de Kersgieter
  • Redacteur: Marc Declercq
Lees meer over Passie voor Product: België

Inspiratie & blog