Corduroy

Een recept van Manuel Wouters

Heerlijke recepten bomvol smaak, verzadigend én zeer voedzaam

Heerlijke recepten bomvol smaak, verzadigend én zeer voedzaam

Ingrediënten

Even geduld...
1 scoop gepileerd ijs
4.5 cl Ransom Old Tom Gin
2 cl Sloe Gin
3 cl cream sherry
10-tal ijsblokjes
Garnituur: citroenzeste

Geloof het of niet, deze cocktail is een hommage aan… ribfluweel. De Britse stof bij uitstek. Bartender Jacob Grier uit Portland, Oregon maakte voor het recept uitsluitend gebruik van Britse ingrediënten. En de sherry cream dan? Die wordt al eeuwen in Spanje geproduceerd door Britse handelaars, en hoofdzakelijk voor de Britse markt. De corduroy cocktail smaakt uiteraard fluweelzacht. Hij werd voor het eerst geschonken op 11 november 2011. Want 11/11/11 is ribfluweel in cijfertjes.

Bereiden:

Koel een delmonicoglas voor met gepileerd ijs. Doe alle ingrediënten in een met ijsblokjes gevuld mixglas. Roer de cocktail gedurende ongeveer tien seconden. Verwijder het ijs uit het glas en zeef in het voorgekoelde delmonicoglas. Neem een citroen en snijd de zeste flinterdun over de oppervlakte van de cocktail, zodat de aromatische oliën zich kunnen verspreiden over het glas. Knijp nog even uit boven de rand en voeg ze bij de cocktail. 

Uit het boek "It’s Gin o’ clock"

It’s gin o’clock! Haast elke week komen er nieuwe, exclusieve en aparte gins op de markt. Distilleerders reconstrueren oude recepten of wagen zich aan nieuwe kruiden en nieuwe smaken, zoals topchefs dat doen. Gin is meer dan ooit de koning van de cocktailbar.

Manuel Wouters is al lang gefascineerd door gin. Voor dit boek heeft hij de hele wereld afgespeurd naar de beste en interessantste gins. Hoe koppel je de juiste gin aan de juiste tonic? Welke cocktails worden er op dit moment geserveerd in toonaangevende cocktailbars van New York tot Hamburg? Manuel legt het uit. Helder en strak als de beste gin. Nauwkeurig zoals de doseringen in een cocktail. En gekruid met de straffe verhalen die daar naar goede Britse gewoonte bij horen.

Je staat thuis bij de bar en wil aan de slag met de unieke gin die je net op de kop hebt kunnen tikken? Dan heb je slechts één ding nodig: dit boek.

Lees meer over It’s Gin o’ clock

Inspiratie & blog