Clover Club

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in Passe-vite

Zin in een Italiaanse picknick?

Zin in een Italiaanse picknick?

Ingrediënten

x x Even geduld...
1 scoop gepileerd ijs
6 cl Filliers Dry Gin 28
2 cl citroensap
1 cl frambozensap
1 cocktaillepel vloeibare suiker
1 eiwit
10-tal ijsblokjes

Gedronken door de gedistingeerde gentlemen van de Clover Club in Philadelphia voor de drooglegging. Frambozensiroop komt weinig voor in cocktails. Het halve eiwit geeft geen smaak, maar wel de mooie schuimkraag dat niet gemakkelijk te verkrijgen is. Daarom moet je twee maal lang shaken, eerst droog en dan met ijs. De cocktail geraakte wat in de vergetelheid door de ingewikkelde bereiding, maar is absoluut de moeite waard.

Bereiden:

Koel een champagnecoupe voor met gepileerd ijs.

Doe alle ingrediënten in een mixglas.

Neem de strainer en haal de spiraal van de zeef, doe deze samen in het mixglas en shake dry (zonder ijs). Sluit de shaker en schuld lang en krachtig.

Open de shaker, vul op met ijs en herhaal het vorige.

Verwijder het ijs uit het glas en zeef de cocktail in een voorgekoelde champagnecoupe.

Uit het boek "It’s Gin o’ clock"

It’s gin o’clock! Haast elke week komen er nieuwe, exclusieve en aparte gins op de markt. Distilleerders reconstrueren oude recepten of wagen zich aan nieuwe kruiden en nieuwe smaken, zoals topchefs dat doen. Gin is meer dan ooit de koning van de cocktailbar.

Manuel Wouters is al lang gefascineerd door gin. Voor dit boek heeft hij de hele wereld afgespeurd naar de beste en interessantste gins. Hoe koppel je de juiste gin aan de juiste tonic? Welke cocktails worden er op dit moment geserveerd in toonaangevende cocktailbars van New York tot Hamburg? Manuel legt het uit. Helder en strak als de beste gin. Nauwkeurig zoals de doseringen in een cocktail. En gekruid met de straffe verhalen die daar naar goede Britse gewoonte bij horen.

Je staat thuis bij de bar en wil aan de slag met de unieke gin die je net op de kop hebt kunnen tikken? Dan heb je slechts één ding nodig: dit boek.

Lees meer over It’s Gin o’ clock

Inspiratie & blog