Broccolispread met tofu

Een recept van Chiara van Emrik
Foto: Roos Mestdagh ©

Proef de zomer op njam!

Proef de zomer op njam!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 stronk broccoli
1 pakje tofu
2 el light mayonaise
5-tal muntblaadjes
5-tal basilicumblaadjes
1 takje dille
1 snuifje cayennepeper
1 krop ijsbergsla
grof zout
preischeutjes
donker granenbrood, ongesneden
Optioneel: moot zalm

Bereiden:

Stoom of blancheer de broccoli tot hij goed gaar is, maar toch zijn kleur behoudt. Doe de broccoli, tofu, mayonaise, muntblaadjes, basilicumblaadjes, dille, cayennepeper en het zout in de keukenrobot en mix tot een smeuïge spread. Snijd de ijsbergsla in mooie, lange reepjes. Neem dikke stukjes brood - eventueel zonder korst en getoast - en beleg ze met de spread. Leg er de ijsbergsla en de kiemen op.

Je kan de spread ook gewoon gebruiken als beleg bij de lunch. De zalm kan je, net zoals de broccoli, stomen en in de keukenrobot onder de andere ingrediënten mengen. Je kan de tofu er in dat geval eventueel uit laten.

Tip: Als je pas achteraf vertelt dat er tofu in deze spread zit, zullen velen plots toegeven hoe lekker tofu wel kan zijn!

Uit het boek "Heerlijk Licht"

Onze charmante njam!-lady, Chiara van Emrik, gaat in Heerlijk Licht voor de gezonde en snelle keuken. 

Haar gerechtjes – van een healthy burger, over een frisse quinoasalade tot een verrassend koud pastagerechtje – zijn in minder dan 30 minuten klaar. Ideaal voor culinaire verwenners met een drukke agenda! Chiara vertrekt bovendien van gekende gerechten, maar brengt ze op smaak met haar persoonlijke formule.

Lees meer over Heerlijk Licht

Inspiratie & blog