Bellini

Een recept van Manuel Wouters
Foto: Stefanie Geerts ©

Zin in een Italiaanse picknick?

Zin in een Italiaanse picknick?

Ingrediënten

Even geduld...
1 witte perzik, in stukjes
1 cl suikerwater
1/4 citroen
Prosecco
extra: blender / Boston shaker / strainer / ijsblokjes / champagneglas

bereiden:

Doe de perzik samen met het suikerwater en het sap van de citroen in een blender en mix fijn. Doe enkele ijsblokjes in een mixglas en giet de perzikencoulis erbij. Vul verder aan met Prosecco en kies hierbij voor één deel perziken en twee delen Prosecco.

werk af:

Roer alles langzaam door elkaar en zeef met een strainer in het champagneglas.

Uit het boek "The Art of Making Cocktails"

Manuel Wouters, oprichter van de Antwerpse cocktailbar SIPS, is wat je noemt een echte cocktail connaisseur. Een gepassioneerde mixologist die het metier erg hoog in het vaandel draagt.

Manuel leerde het vak op verschillende passagiersschepen waaronder de prestigieuze Queen Elizabeth II van de Cunard Line en werkte zich op tot één van de meest gerenommeerde bartenders van zijn generatie. Een man met passie en kennis van zaken die pas een cocktail serveert als hij volgens de regels van de kunst bereid is.

Met dit cocktailboek wil hij je op de juiste weg zetten om thuis zelf de perfecte cocktail te bereiden. Je krijgt uitleg over de verschillende technieken, ingrediënten, materialen, bereidingen... met daarbij een unieke inkijk in het leven van ‘a true bartender’

Lees meer over The Art of Making Cocktails

Inspiratie & blog