B-Gin Barrel Aged

Een recept van Manuel Wouters

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Ingrediënten

Even geduld...
B-Gin Barrel Aged
Fentimans 19:05 Herbal Tonic Water
witloof
laurierblad

Deze gin is ontstaan uit de samenwerkingtussen Delhaize, Manuel Wouters en graanstokerij Filliers. De B Gin Barrel Aged rijpt, zoals de naam al aangeeft, op eiken vaten en dankt daaraan zijn mooie tint en zijn zachte, rijke vanillesmaak. Om puur te drinken met ijs of sodawater, of in combinatie met een zuivere, niet te zoete tonic.

Smaak:

43% alcohol. Lichte tint, tussen stro- en citroengeel. In de neus citrusfruit en vanille gevolgd door hout en jeneverbes. Intensief, rijk en vervolgens zacht. Goede balans tussen de gin en het hout.

Gin & Tonic:

Fentimans 19:05 Herbal TonicWater. De vanilletoetsen van de vatrijping komen mooi tot hun recht in combinatie met deze tonic.

Garnituur:

Witloof en laurierblad

Uit het boek "Gin & Tonic, around the world in 80 gins "

Around the world in 80 gins is het eerste boek dat de wereld van de gin duidelijk in kaart brengt, met teksten in het Nederlands én in het Engels. Manuel Wouters is je gids. Hij heeft de zeven wereldzeeën bevaren als barman op het cruiseschip Queen Elizabeth II en koestert een grenzeloze passie voor gin. De wereld kent volgens Manuel zeven ginregio’s, die allemaal vertrekken vanuit hun eigen tradities en vaak exotische botanicals introduceren. Je ontdekt naast 80 gins ook verschillende tonicsoorten en leert hoe je ze het mooist combineert. Verras met een originele botanical en schenk je gin en tonic zo deskundig dat alle smaken tot uiting komen. Around the world in 80 gins bevat ook de technische en historische achtergrond die je nodig hebt om gin en tonic écht te begrijpen. Reis met Manuel Wouters en word een ginkenner die van alle windstreken thuis is!

Lees meer over Gin & Tonic, around the world in 80 gins

Inspiratie & blog