Aviation Filliers Dry Gin 28

Een recept van Manuel Wouters

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ingrediënten

x x Even geduld...
1 svoop gepileerd ijs
4.5 cl Filliers Dry Gin 28
1.5 cl Luxardo maraschinolikeur
1 cl crème de violette
2.5 cl citroensap
10-tal ijsblokjes
cocktailkers

Een sublieme klassieker maar voor het grootste deel van zijn bestaan een verloren cocktail. Het recept verschijnt in 1917 in Recipes for Mixed Drinks van Hugo Ensslin. Twee jaar later begint de drooglegging. Daarna zal de crème de violette, de likeur van viooltjes die het hart van het recept vormt, niet meer terugkeren op de Amerikaanse markt. Pas vijf jaar geleden komt daar verandering in dankzij de revival van historische dranken. En zo kan nu eindelijk iedereen volop genieten van deze unieke bitterzure mix van gin, zure kersen, viooltjes en citroen.

Bereiden:

Koel het delmonicoglas voor met gepileerd ijs. Doe de bovenstaande ingrediënten in een met ijsblokjes gevuld mixglas. Sluit de Boston shaker en shake krachtig. Verwijder het ijs uit het delmonicoglas en zeef de Aviation in het voorgekoelde glas. Garneer met een cocktailkers.

Uit het boek "It’s Gin o’ clock"

It’s gin o’clock! Haast elke week komen er nieuwe, exclusieve en aparte gins op de markt. Distilleerders reconstrueren oude recepten of wagen zich aan nieuwe kruiden en nieuwe smaken, zoals topchefs dat doen. Gin is meer dan ooit de koning van de cocktailbar.

Manuel Wouters is al lang gefascineerd door gin. Voor dit boek heeft hij de hele wereld afgespeurd naar de beste en interessantste gins. Hoe koppel je de juiste gin aan de juiste tonic? Welke cocktails worden er op dit moment geserveerd in toonaangevende cocktailbars van New York tot Hamburg? Manuel legt het uit. Helder en strak als de beste gin. Nauwkeurig zoals de doseringen in een cocktail. En gekruid met de straffe verhalen die daar naar goede Britse gewoonte bij horen.

Je staat thuis bij de bar en wil aan de slag met de unieke gin die je net op de kop hebt kunnen tikken? Dan heb je slechts één ding nodig: dit boek.

Lees meer over It’s Gin o’ clock

Inspiratie & blog