Aspergesoepje met ravioli van langoustines

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
8 soepasperges
1 l kippenbouillon
1 ui
1 prei (alleen het wit)
20 g boter
1 el bloem
6 langoustines
5 cl room
50 g visfilet
1 ei
12 vellen wonton 10 x 10 cm
2 bosuitjes

Bereiden:

Schil de asperges van kop naar voet. Breek het harde gedeelte op 2 cm van de voet af. Kook de schillen en het harde gedeelte in de kippenbouillon. Zeef de bouillon na 20 minuten zachtjes koken.

Snij de gepelde ui, de prei en de asperges in kleine stukjes. Stoof de groenten in de boter en strooi er de bloem op. Bevochtig met de bouillon en laat 30 minuten onder een deksel koken. Mix de soep en kijk de kruiding na.

Pel de langoustines ondertussen en laat de koppen met de schalen 30 minuten in de room koken op een heel zacht vuur. Zeef de room en hou opzij. Maal de visfilet met het ei en kruid met peper van de molen en zout.

Hak het vlees van de langoustines fijn en meng het onder de gemalen visfilet.

Leg een lepeltje vulling op de wontonvellen, strijk de rand in met water. Plooi ze overhoeks dicht. Plooi weer 2 hoeken overhoeks dicht. Stoom de ravioli of kook hem kort gaar in gezouten water.

Serveren:

Verdeel wat aspergesoep in een soepkommetje. Leg er een stukje ravioli in en lepel er de room over. Versier met snippers bosui.

Uit het boek "Heerlijk van bij ons"

Zalig zilte Noordzeegarnalen, bitterzoet grondwitlof, ambachtelijk gebakken peperkoek, pittige Damse mokke, lekkere Luikse stroop, botermals blauw-wit en seizoenverse Mechelse asperges. Ze zijn allemaal van 'ons'. En van bij ons.

We koesteren deze heerlijke, meestal seizoens- en streekgebonden basisproducten en gaan er graag mee aan de slag. We toveren ze om tot de beste gerechten, van makkelijk tot iets uitdagender, van dagelijkse kost tot zondagse familielunch. Maar altijd lekker Belgisch!

Dit boek biedt je maar liefst 50 mooie recepten uit het allerbeste van de Belgische keuken. Wedden dat je zo de week rond bent?

  • Titel: Heerlijk van bij ons
  • Uitvoering: Soft Cover
  • Afmetingen: 170 x 215mm
  • ISBN: 978-90-5916-655-4
  • Pagina's: 128
  • Fotografie: Luk Thys
  • Redacteur: Patrick Caignau
Lees meer over Heerlijk van bij ons

Inspiratie & blog