Abrikozentaartjes met pistachecrème

Zin in een Italiaanse picknick?

Zin in een Italiaanse picknick?

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
100 gr boter
70 gr fijne suiker
1 snuifje zout
35 gr ei
175 gr bloem
2 eieren
80 gr gesmolten boter
60 gr suiker
80 gr amandelmeel
20 gr pistachepasta
12 abrikozen
50 gr ongezouten pistachenoten
11 gr vanillesuiker

Bereiden:

Maak het deeg:

Doe de zachte boter in de mengkom van de KitchenAid mixer/keukenrobot voorzien van de platte menghaak met flexibele kant en meng gedurende 3 minuten op stand 4. Voeg de poedersuiker en het zout toe en meng 2 minuten lang op stand 4. Voeg het ei toe terwijl je blijft kloppen. Voeg tenslotte op stand 2 de bloem en het amandelmeel toe. Maak een bal. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het 1 uur lang rusten in de koelkast. 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bedek een van te voren beboterd en met bloem bestoven taartblik met een diameter van 28 cm met het deeg. Prik met een vork in het deeg, bedek het met bakpapier en plaats er gewicht op (blindbakketting of droge peulvruchten) en bak de taart blind in de oven gedurende 10 minuten. 

Maak de vulling:

Meng, terwijl het deeg in de oven staat, de eieren, gesmolten boter, suiker, het amandelmeel en de pistachepasta in de mengkom van de mixer/keukenrobot voorzien van de platte menghaak met flexibele kant 2 minuten lang op stand 2. Snijd de abrikozen doormidden en haal de pitten eruit. Hak de pistachenoten fijn met een mes. Haal het deeg uit de oven, vul het met de pistachecrème en leg de abrikozen erop. Bestrooi de taart met vanillesuiker en de fijngehakte pistachenoten. Bak hem 40 minuten in de oven. Laat hem afkoelen alvorens op te dienen.

Tip: Heb je geen pistachepasta, hak dan 20 g ongezouten pistachenoten fijn. In de winter kan je deze taart met peren maken.

Met dank aan

KitchenAid

Inspiratie & blog