Manon Van Aerschot

Manon Van Aerschot kreeg de liefde voor lekker eten al van kleinsaf aan mee van thuis. Ze bakte haar eerste cake toen ze 5 was, kookte voor haar familie op haar 12de en deed niks liever dan etentjes voor haar medestudenten organiseren tijdens haar studies. Eten stond bij haar thuis altijd al centraal, net als samen tafelen. In 2007 besloot ze om haar hart te volgen en trok ze na de universiteit naar de koksschool. Nadien trok ze de wereld rond op zoek naar exotische smaken en vernieuwende kooktechnieken.

Macaron Manon

Manon wilde haar culinaire verhaal kwijt en startte in 2014 met bloggen op www.macaronmanon.be. Op haar blog combineert ze haar liefde voor macarons met alledaagse gezonde gerechtjes of feestelijke toppers om mee uit te pakken. Ze deelt ook graag haar favoriete adresjes in binnen- en buitenland. Intussen werkt Manon als freelance culinair redactrice en foodstyliste voor verschillende culinaire websites en magazines. Sinds kort maakt Manon deel uit van het njam! foodies team en vind je haar recepten ook hier op onze website.

Alle dagen feest

Manon houdt van lekker eten en lekker eten delen. Ze vindt het heerlijk om feestjes te organiseren en schreef er haar eigen kookboek over. ‘Alle dagen feest’ is een boek dat een ode brengt aan de tradities en rituelen tussen vrienden en familie maar ook een ode wil zijn aan de mooie dingen in het leven. Aan samen zijn, aan feesten, aan lekker lang tafelen en aan eindeloos bijpraten aan de berg afwas die nadien ongetwijfeld volgt… (sorry daarvoor!) Het boek is onderverdeeld in 10 feestelijke thema’s gaande van grote kleppers als Pasen, Halloween, Kerstmis en Nieuwjaar over een verjaardagsfeest, een brunch tot gewoon een feestje omdat je graag de ander wil vieren. Het boek is te koop in de meeste boekenwinkels of via haar blog.

Wil je Manon haar verhaal van dichtbij volgen? Check dan zeker ook haar Instagrampagina!

Recepten van Manon