Wereldwaterdag: waarom het goed is om kraantjeswater te drinken

Vandaag is het wereldwaterdag. Een dag waarop we eens moeten stilstaan bij het belang van water en ook hoe we er mee omspringen. Wist je bijvoorbeeld dat het beter is om kraantjeswater te drinken dan flessenwater? En daar zijn verschillende redenen voor. Het is goedkoop, ecologisch en toch lekker! Een gezin dat flessenwater schrapt en het vervangt door kraantjeswater kan op jaarbasis al snel 250 euro per persoon uitsparen. Verder is er ook geen verpakkingsafval bij kraantjeswater en wordt het door de kraan aan huis geleverd. Zo is er ook geen vervuiling tijdens het vervoeren! Om je te garanderen dat je het lekkerste kraantjeswater drinkt laten we je graag kennismaken met de GROHE Blue Home: een mooi en slim watersysteem dat het water uit de keukenkraan eenvoudig omtovert tot een verrassende en dorstlessende ervaring.

Plat, lichtbruisend of bruisend?

Met de GROHE Blue Home kan je eenvoudig kiezen voor perfect gekoeld plat, lichtbruisend of bruisend water door de knoppen op de handgreep te gebruiken. Gemakkelijk toch? Voor koel en plat water: druk op de bovenste knop. De LED-knop licht blauw op. Is je keuze licht bruisend? Druk op beide knoppen – de LED brandt turqoise – om een fijne waterstraal met licht bruisend water te verkrijgen. Liever water met veel bubbels? Druk op de onderste knop – de LED brandt groen – voor het perfecte glas bruisend water.

Compact design, eenvoudige installatie

Over ruimte gesproken: geen enkele keuken is te klein voor GROHE Blue Home. Dankzij het compacte design kan je dit drinkwatersysteem in slechts enkele stappen gemakkelijk in zo goed als elke keuken installeren. Keukenkasten van 30 cm breed volstaan om de koeler te installeren. De geïntegreerde filter voor water van topkwaliteit en de carbonisator die lichte bruis toevoegt, kunnen probleemloos via de voorkant worden vervangen. In de onlineshop van GROHE kan je nieuwe filters en vervangpatronen bestellen in enkele muisklikken en vervolgens worden ze bij jou thuis aan de deur geleverd.

Kleinere ecologische voetafdruk

Zoals we hierboven al aanhaalden is het drinken van kraantjeswater goed voor het milieu. Onderzoek van GROHE wees uit dat mensen die zelf water tappen tot 35 procent meer water drinken dan gebruikers van flessenwater. Daarnaast ontdekten ze dat de drinkwaterkosten van een gezin met 60 procent verlagen in vergelijking met de prijzen van vooraanstaande merken van flessenwater. Verder wordt de koolstofemissie met 80 procent teruggeschroefd in vergelijking met flessenwater.

Een blikvanger in je keuken

Als laatste moeten we toch ook nog even meegeven dat de Grohe Blue Home een echte blikvanger is in je keuken. De kraan is beschikbaar in chroom of supersteel met drie verschillende uitlooptypes zodat ze bij alle wasbakken en keukeninrichtingen past.

Maak je eigen fruitwater

In het njam!-programma De Gezonde Goesting serveert healthy foodie Steffi Vertriest heerlijke fruitwaters bij haar gezonde gerechtjes. Zelf ook eens proberen? We helpen je graag op weg! Vul een kan met water uit de GROHE Blue Home (plat, licht bruisend of bruis, dat kies je helemaal zelf). Vul de kan op met gesneden fruit en groenten naar eigen smaak. Enkele lekkere combinaties zijn bijvoorbeeld sinaasappel-basilicum, komkommer-munt-limoen, gember-citroen, pompelmoes-limoen-rozemarijn of kiwi-aardbei!

Lees ook...