Tips voor een feestelijke tafel

De feestdagen komen er weer aan! En dat wil natuurlijk zeggen: gezellig tafelen met familie en vrienden! Om helemaal in de juiste sfeer en stemming te komen geven wij je graag enkele tips voor een feestelijke tafel. 

1) Kies een thema

Stem al je decoratie op elkaar af en kies een thema uit. Hou hierbij rekening met de rest van je interieur en zorg ervoor dat dit een mooi samenhangend geheel vormt. Vertrek daarom van je huidige stijl en kleurenpalet en kies hierbij passende accessoires. Hou je eerder van klassiek? Kies dan bijvoorbeeld voor een mooi wit servies met enkele rode accenten. Breng je graag de natuur naar binnen? Ga dan voor aardetinten en probeer een mooi kerststuk te maken met natuurlijk materialen of plaats enkele dennentakjes waar je een naamkaartje aan bindt op de borden. Mag het wat meer zijn en echt in het oog springen? Kies dan voor goud en glitter. 


© Foto: Pieter D'Hoop

2) Werk met laagjes

Een mooi tafelkleed maakt je tafel meteen een stuk feestelijker. Stem dit ook af op je tableware en zorg ervoor dat je een samenpassend geheel krijgt. Je kan bovenop je tafellaken werken met tafellopers of bijpassende placemats. Dit is bovendien ook nog praktisch. Ook met je borden kan je laagjes creëren door te starten met een onderbord en hier nadien de verschillende borden of kommetjes op te zetten. Vergeet uiteraard je servietten geen mooi plekje te geven op de tafel. Deze kan je zelfs personaliseren door hier bijvoorbeeld een naamkaartje op te hangen of een lieve boodschap op de schrijven. Je kan ook de servet samenbinden met een stukje touw of een servetring. Dit zorgt meteen voor een extra detail en een mooi aangeklede tafel. 

3) Zorg voor aangepaste decoratie

Kaarsjes brengen altijd sfeer en gezelligheid. Zorg er wel voor dat je tafel niet overvol staat. Zet geen té groot stuk op tafel zodat je gasten elkaar nog kunnen zien en makkelijk met elkaar kunnen praten. Zorg dat er ook nog voldoende plaats is voor je gasten om te zitten want overdaad schaadt. Varieer gerust met je aankleding en gebruik bijvoorbeeld een mooie houten schaal van L’Audriane als decoratie. 


© Foto: Pieter D'Hoop

4) Smakelijk eten doe je op de juiste borden

Je heerlijk gemaakt eten waar je zo lang aan hebt gewerkt komt beter tot zijn recht op mooie borden. Zet ook enkele mooie schalen op tafel zodat de gasten zelf kunnen nemen waar ze zin in hebben. Zo bespaar je een hoop werk in de keuken doordat je de borden niet hoeft de dresseren en kan iedereen naar hartenlust opscheppen. Bovendien staan deze schalen ook heel mooi op je gedekte feesttafel. Wil je toch graag je bordjes mooi dresseren? Kies dan voor echte eyecatchers zoals een handgeschilderd bord van L’ Audriane. 

Wist je trouwens dat je kans maakt op een set handgeschilderde borden? Doe hier snel mee met onze wedstrijd!