Plaats winnen in de keuken doe je zo!

Plaats te kort in de keuken? Njam! schotelt je graag enkele tips voor waardoor je je keuken efficiënt kan indelen!

Maatwerk

Elke centimeter telt. Om zo goed mogelijk alle ruimte die je hebt te benutten is maatwerk dus van groot belang! Laat je keukenkasten komen tot aan het plafond. Zo kan je vanboven materiaal opbergen dat je niet heel vaak gebruikt. En… heb je geen stof bovenop de kasten én dat betekent minder kuiswerk! 

Go vertical 

Verticaal is het nieuwe horizontaal! Je bespaart veel ruimte wanneer je verticaal opbergt in je keukenkasten. Bakvormen, snijplanken, pannen,… zet ze rechtop. Het is niet alleen plaatsbesparend maar het wordt ook veel efficiënter er makkelijker om dingen uit te kast te nemen. Geklungel als je de onderste pan moet hebben is vanaf nu gedaan!

Verdubbel de kastruimte door slimme trucjes

Door rekjes te gebruiken verdubbel je de opbergcapaciteit van de kast. Je kan er bijvoorbeeld tassen, kleine bordjes of andere spullen op kwijt. Simpel maar zo gemakkelijk! Maak ook gebruik van de binnenkant van de kastdeuren. Je kan er handige bakjes of zakjes aan hangen. Dat zorgt opnieuw voor extra ruimte.

Gebruik de muren

Messen, potten, pannen, spatels, hang ze allemaal op. Je kent het wel. Een gestructureerde klusjesman die een keurig plaatsje heeft op de muur voor al zijn spullen? Waarom niet in de keuken? Handig en overzichtelijk! Messen kan je kwijt op een magnetische strip, spatels en pannen aan een haak. Hierdoor bespaar je enorm veel ruimte in de kasten. 

Kies de juiste toestellen 

Kies toestellen die in je keuken passen. Letterlijk en figuurlijk. Een waterkoker, microgolf, broodrooster staan in vele keukens open en bloot maar, van ruimteverspilling gesproken! Je bergt ze best op in kasten, de keuken zal groter lijken en je verkrijgt meer plaats op het aanrecht. 

Dubbele lades

Besteklades, super handig maar het verspilt meer ruimte dan je zou verwachten. Een tweede verdieping is dus een ideale oplossing. Zo kan je op een nettere manier meer bestek opbergen.