Picknick in alle vormen en maten

Nog even genieten van het mooie weer… Welke tips en plekjes mag je niet missen voor een geslaagde picknick?

Verschillende soorten brood

Of je nu zelf je brood bakt, of langs één van de topbakkerijen loopt die ons landje rijk is, experimenteer en diversifieer. Mix en match meergranenbrood met noten- en zadenbrood, pistolets, stokbrood en ciabatta. Of waarom geen naan (Indisch brood) of Marokkaans brood?

Picknick

Vis of vlees: lekker koud

Gemarineerde kippenbillen of een mousse van zalm. Wees altijd voorzichtig met vis of vlees in de zon. Zorg ervoor dat ze zo lang mogelijk koud blijven en prop een parasol in je wagen voor voldoende schaduw.

Experimenteer met thema’s

De Engelsen houden van scones en high tea, maar je kunt je picknick ook een tropisch tintje geven met een exotische fruitsla of rijst met kip in een bananenblad. Ga eens voor volledig vegetarisch of keer terug naar de jaren 80 (inclusief gevulde eitjes).

Rijg alles aan een stokje

Super leuk, maar ook heel praktisch, want wat op een stokje hangt, hoef je niet meer op een bord te leggen. Maak de zotste satés met kerstomaatjes in verschillende kleuren en wissel vis af met vlees voor een top surf ’n turf. Voor de zoetebekjes snij je pannenkoekrollen met choco in schijfjes en spies je die tot een megalekker dessert.

Fruitspiesjes

Frigobox-toeristen

Laat ze maar lachen! Wanneer jij jouw blitse koelbox opent en een ijskoud flesje rosé kraakt met frisse aardbeien, zie je je buren smachtend toekijken. Voel je niet te beroerd om overal te picknicken waar anderen het moeilijk achten. Neem lekkers mee naar het strand, het park, maar ook in de wagen. Je vakantie start van zodra je de auto instapt. En dan mag er gesmuld worden, op én naast de weg.

In de lommerte in alle rust

Wil je echt opnieuw één worden met de natuur? Trek dan naar Balen, in de Kempen. In natuurdomein Scheps kunnen je kinderen ravotten, spot je vogels of prachtige bloemen en kun je echt in alle rust genieten van je zelfgemaakte kersenclafoutis.

Sky high op het dak van het MAS

Geen zin in groen, maar wel nood aan frisse lucht? Installeer je dan op het dak van het MAS of in de wandelboulevard van het Museum aan de Stroom in Antwerpen. Aan de balie pik je een picknickdekentje op, voor de yummies zorg je zelf.

Lees ook...