'No-nonsense' adresjes met een leuk terras

Zomer, dat betekent terrasjes. En terrasjes, dat betekent lekker eten en drinken! Van zodra de zon zich laat zien, zetten wij ons graag massaal op een gezellig terrasje. In een vreemde stad is het echter vaak wat zoeken naar die unieke plekjes waar je echt tot rust kan komen De Njam!-redactie trok daarom voor jullie op onderzoek uit en selecteerde enkele leuke terrasjes waar je lekker kan eten en drinken. Schol, en geniet met mate(n) ;-).

Divin By Sepi - Antwerpen

Divin Antwerpen

Onze eerste stop is Divin By Sepi in Antwerpen. Deze laagdrempelige gastrobar wordt uitgebaat door voormalig topsommelier Sepideh Sedaghatnia op het Antwerpse Zuid. Het is een gezellige zaak waar zowel wijnliefhebbers als fijnproevers terecht kunnen. Het mooie terras ligt aan het water en in de zomer wordt het een heuse beach-bar met echt zand. Vakantiegevoel: check!

www.divinbysepi.be

Otomat - Antwerpen

Ottomat Antwerpen

Otomat is een hippe zaak op het Vanschoonbeke Plein in Antwerpen. Je komt er vooral voor creatieve pizza’s geïnspireerd op de internationale keuken. Het terras aan de voorzijde van de zaak is minimalistisch maar zeer gezellig. Bij goed weer waan je je er in een trendy zaak in New York.

www.otomat.be  

Baracca - Leuven

Baracca Leuven

 

Ook bij Baracca ‘Italian Food Fuel’ in de Tiensestraat in Leuven kan je genieten van creatieve pizza’s van topkwaliteit. Maar er is meer: je kan er ook smullen van ‘social bites to share’, pasta en risotto, grillgerechten en toffe sandwiches. Ook het drankenaanbod is uitgebreid en verrassend. Het (verwarmd) terras is bovendien een van de gezelligste van Leuven. 

www.baracca.be

Silo’s - Boortmeerbeek

Silo's

Bij Silo’s in Boortmeerbeek kom je voor Belgische klassiekers in een hedendaags kader. Het originele interieur in de oude mouterij is prachtig, maar ook op het terras is het heerlijk vertoeven! Er is een terras aan de voorzijde van het pand én aan de achterkant, gelegen langs de Vaart.

www.silos.be

De Graspoort - Mechelen

Graspoort Mechelen

Restaurant De Graspoort ontdek je in de Begijnenstraat in Mechelen. Het is een gezellige en volkse brasserie met een heel diverse kaart. Iedereen vindt er dus zeker iets lekkers! Het kleine terrasje is een oase van groen waar je helemaal tot rust kan komen.

www.graspoort.be 

De Stokerij – Gent

Stokerij Gent

De Stokerij is een culinair instituut in Gent. Zoals de naam doet vermoeden is dit restaurant gevestigd in een oude brouwerij. De ruime terrassen bieden plaats aan bijna 100 personen maar het loopt er bij goed weer snel vol. Tip: probeer zeker het huisgemaakte bier.

www.destokerij-gent.be

Le Chalet Robinson – Brussel

Chalet Robinson

Le Chalet Robinson ontdekken we op een eiland in het meer van Ter Kamerenbos. Een unieke locatie nabij het centrum van Brussel! Op het prachtige terras aan het water geniet je van een goed stuk vlees, een lekkere pannenkoek, of een goed glas wijn.

www.chaletrobinson.be

Sven van de njam!-redactie 
© Foto's: Adriaan Van Looy 

 

Lees ook...