Niet te missen kerstmarkten voor foodies

Het is nog enkele uurtjes wachten en dan nadert de meest knusse vakantie van het jaar: de kerstvakantie. Het is een tikje voorspelbaar maar ooooh zó gezellig en (hart)verwarmend: een bezoek aan de kerstmarkt. Ook njam! is fan van kerstmarkten…we zijn gaan kuieren op enkele winterse marktjes en ontdekten deze tips voor foodies die op zoek zijn naar culinaire kerstmarktpret.

Winter in AntwerpenBron foto: Website 'Winter in Antwerpen' 
 

Polar: Winters sprookje in Antwerpen

Wie graag een minigolfballetje wil slaan in een sprookjesbos aan de Schelde, houdt halt aan Polar, een winters concept in Antwerpen. Van donderdag tot zondag wisselen 4 foodtrucks mekaar af met het betere hapje: BBQ bazen zijn Nederlanders met geweldige hamburgers, Doppio zorgt voor een Italiaanse toets met artisanale pizza’s, Brandt & Levie verrast je dan weer met hotdogs van zelfgemaakte worst en Mok ’n Roll doet je kinderen glimlachen met hun pannenkoeken.

Polar, 5 december – 3 januari, Steenplein, Antwerpen

 

PolarBron foto: Facebookpagina Polar Concept 

 

Kerstmarkt Keulen: pure kersttraditie

Net over de Duitse grens en bekend om haar imposante dom is het zalig shoppen in Keulen. En op kerstvlak zijn Duitsers moeilijk te overtreffen. Vanaf november kun je niet meer naast de kerstlichtjes kijken en dito muziek horen. De straten in Keulen zijn bezaaid met chalets boordenvol exposanten die hun beste artisanale waren aanprijzen, van honing tot confituur en prachtige peperkoeken huisjes waar zelfs Hans en Grietje jaloers op zouden zijn. Geen zin in zoet? Stort je dan op de flammkuchen, de tegenhanger van pizza met zure room, kaas en spekjes als basis. Duimen en vingers omhoog! En likken maar.

Kerstmarkt Keulen, 23 november – 23 december, centrum Keulen, Duitsland

 

NeighbourFood market: Proef wat je anders nooit eet in Amsterdam

Een vaste waarde elke 3de zondag van de maand is de NeighbourFood market in Amsterdam. Deze markt verwelkomt plaatselijke gevierde chefs, restaurants, bio-boeren en barrista’s. Kortom iedereen die met lekker, ambachtelijk eten te maken heeft. Tijdens de kersteditie kun je er ook snuisteren tussen de vintagespullen en tik je misschien nog wel een leuk cadeau op de kop.

NeighbourFood Market, 19-20 december, Westergasfabriek, Polonceaukade 27, Amsterdam

 

Neighbourfood Market
Bron foto: www.neighbourfoodmarket.nl

 

Veganistisch foodfestival in Rotterdam

Heb je het even gehad met worsten, spek en burgers? Rep je dan naar Rotterdam voor het veganistische foodfestival. Een bont allegaartje aan foodtrucks en caravans bieden je hun plantaardig alternatief op smoutebollen, chocolademelk en hotdogs aan. Daarnaast snuffel je ook nog aan kraampjes met inspirerende initiatieven en alternatieve geschenken. 

Viva Las Vega’s Foodfestival, 18-20 december, Gare du Nord, Anthoniestraat 2, Rotterdam, Nederland

 

Hou ons zeker op de hoogte via @njamtv over jouw favoriete kerstmarkt!

Merry X-Mas! 

 

Lees ook...