Genieten van een traditionele 'high tea' in The Victoria Falls Hotel in Zimbabwe

Njam!-foodie Flo maakt een culinaire wereldreis en deelt daarbij haar ervaringen met de njam!-lezers. Lees hier alles over haar bezoek aan Zimbabwe!

Als je op zoek bent naar een onvergetelijke ervaring tijdens je reis naar Zimbabwe, dan moet je zeker een bezoek brengen aan The Victoria Falls Hotel, waar je ook kan genieten van een heerlijke high tea. Het prachtige hotel, gelegen naast de indrukwekkende Victoria Falls, staat bekend om zijn indrukwekkende interieur en geschiedenis. Het is de perfecte locatie voor een ontspannende namiddag met thee en gebakjes.

De geschiedenis van The Victoria Falls Hotel

The Victoria Falls Hotel werd gebouwd in 1904 en is sindsdien een van de meest iconische, historische en ook een van de meest luxueuze hotels in Afrika. Het hotel is gebouwd in prachtige koloniale stijl en ontving doorheen de jaren al heel wat beroemde gasten, waaronder koningen, presidenten en celebrities. De locatie, op slechts een paar minuten lopen van de Victoria watervallen, maakt het hotel een van de meest exclusieve accommodaties in Zimbabwe.

De Victoria Falls high tea

De high tea in het hotel is ontstaan door de vele Britten die naar het hotel kwamen ten tijde van de kolonisatie.  Na een bezoek aan de watervallen hadden de meeste bezoekers nood aan hun kopje thee met wat lekkers. De start van de bekende high tea van The Victoria Falls Hotel.

Op Stanley’s Terrace kunnen de gasten nog steeds dagelijks genieten van verse scones met jam, enkele sandwiches en een selectie gebakjes. Mijn favorieten waren de overheerlijke scones, maar ook de gebakjes waren niet te versmaden: ik proefde de citroen-maanzaad taart, de koffie-red velvet cake, een macaron met gekarameliseerde witte chocolade en een heerlijk chocoladetaartje, en genoot van elke hap! En er hoorde uiteraard ook een heerlijk kopje thee bij. Ik testte de lokale Tanganda thee, een aanrader. 

Na afloop gaf chef Raphael me nog een rondleiding door de keuken. Met een team van 5 zorgt hij ervoor dat er elke dag opnieuw een high tea voor 60 personen geserveerd kan worden. 

Het uitzicht op de Victoria watervallen

Een extra hoogtepunt is het adembenemende uitzicht. Terwijl je geniet van de high tea, kun je immers ook uitkijken over de nevel die opstijgt uit de Victoria  watervallen én zie je ook de spectaculaire Victoria Falls Bridge. Deze brug loopt over de Zambezi rivier en vormt de grens tussen Zimbabwe en Zambia. Dit prachtige panorama is echt de kers op de taart bij de high tea. Niet te missen bij een reis naar Zimbabwe!

Lees ook...