De lekkerste adresjes voor een driekoningentaart!

De eindejaarsfeesten liggen nog maar net achter ons of het volgende feest staat al voor de deur: Driekoningen. Elk jaar op 6 januari vieren de Christenen de Bijbelse gebeurtenis waarop de drie wijzen op zoek gingen naar de Koning der Joden. En nog steeds wordt er op deze dag gezocht! Kinderen trekken van huis naar huis op zoek naar snoepgoed, en zoetekauwen gaan op zoek naar een verrassing in de Driekoningentaart. Traditioneel wordt er immers op Driekoningen een frangipanetaart gebakken waarin een boon, een voorwerp of een ander stuk snoepgoed verstopt wordt. Wie de boon of het voorwerp in zijn stukje taart vindt, wordt die dag koning(in) en mag de driekoningenkroon dragen. Plezier gegarandeerd!

Zo’n Driekoningentaart kan je natuurlijk zelf maken, bijvoorbeeld met dit heerlijke recept voor een traditionele Driekoningentaart, maar je kan ze ook kopen in een van de vele Vlaamse bakkers en patissiers. Wij geven je graag enkele tips waar je terecht kan voor zo’n leuke Driekoningentaart:

Brussel

 • Wittamer: bij de familie Wittamer kan je al decennialang terecht voor exclusieve patisserie en chocolade. De derde generatie van de familie weet fijnproevers te bekoren met specialiteiten zoals heerlijke eclairs, macarons, en prachtige chocoladetaarten. De driekoningentaart komt elk jaar terug en is altijd een aanrader!
  www.wittamer.com, Grote Zavel 6, 1000 Brussel
 • Biasetto by Fabrice Debroux: deze patissier staat gekend voor zijn verrassende combinaties van patisserie met chocolade. Maar ook voor roomijs en sorbets kan je hier terecht. En een verrassende driekoningentaart, natuurlijk!
  www.biasetto-bruxelles.be, Gemeenteplein 6, 1853 Strombeek-Bever
 • Fabrice Collignon: Fabrice Collignon werd door Gault&Millau in 2015 verkozen tot beste patissier van het land. Op het menu? Macarons, koekjes, grote cakes, verschillende dessertbereidingen, driekoningentaart, ... Kiezen is hier moeilijk!
  www.fabricecollignon.be, Chaussée de Waterloo 637, 1050 Brussel
 • Bakkerij Paul: Bakkerij Paul biedt rustiek brood, fantasiebrood, zoete broodjes, gebakjes, warme gerechten, salades en broodjes aan. Alles wordt geserveerd "op zijn Frans". Met zijn driekoningentaart helpt Bakkerij PAUL de traditie in ere te houden en biedt de bakker het klassieke bladerdeegrecept aan met genereuze frangipanevulling of gevuld met sappige appeltjes. Het traditionele 'boontje' werd vervangen door een porseleinen figuurtje zodat je achteraf nog kan nagenieten van je koninklijke titel!
  www.paul-belgium.com/nl, op verschillende plaatsen in Brussel en een vestiging in Gent en Kortrijk

Antwerpen

 • DelRey: DelRey is een instituut van zoete zondes in het centrum van Antwerpen. Pralines, macarons, ijs, ijstaarten, …: de pret kan niet op! En de driekoningentaart wordt hier héél serieus genomen. Tip: in de winkel in de Appelmansstraat kan je ook terecht in hun ‘chocolate lounge’ voor een ‘sweet stop’ tijdens het shoppen.
  www.delrey.be, Appelmansstraat 5 – Antwerpen
 • Lints: Ook bij warme bakkerij Lints kan je in de winkel genieten van een lekker ontbijt of lekkere lunch. De creaties worden bereid naargelang de seizoenen en je vindt er veel taarten met vers fruit. De driekoningentaart kan je hier trouwens online bestellen.
  www.lints.be, Vleminckveld 68, 2000 Antwerpen
 • Poilâne: Poilâne is een legendarische bakker uit Parijs die in 1932 voor het eerst de deuren opende. De bakkerij is vooral bekend voor uitzonderlijk zuurdesembrood en traditionele patisserie. Sinds dit jaar is er ook een filiaal in Wijnegem en dat moet je bezocht hebben! De driekoningentaart wordt er gemaakt van uitsluitend bladerdeeg en vormt direct een goede reden voor een eerste bezoek.
  www.be.poilane.com, Stokerijstraat 27 Bus 1, 2110 Wijnegem

Gent

 • Joost Arijs: Joost Arijs is niet van de minste. Deze jonge patissier werkte onder meer bij Hof Van Cleve en levert nog steeds zoetigheden aan toprestaurants over heel België. Hij is bekend voor zijn heerlijke macarons, fijne taartjes en fantastische chocolade. En ook hier kan je de eerste week van januari terecht voor een driekoningentaart!
  www.joostarijs.be, Vlaanderenstraat 24, 9000 Gent

Brugge

 • Patisserie Academie: bij de Patisserie Academie in Brugge wordt het overvloedige boter- en suikergebruik beperkt waardoor de taarten lichter worden. Zo kan je er meer - en zonder schuldgevoel - van eten! De driekoningentaart is er beschikbaar vanaf de eerste week van januari.
  www.patisserieacademie.be, Vlamingstraat 56, 8000 Brugge

Sven van de njam!-recatie

Lees ook...