De 7 gezelligste markten volgens de njam!-redactie

De njam!-redactie brengt graag een bezoekje aan de markt! We houden van de gezellige sfeer én van de lekkere verse producten die er verkrijgbaar zijn. Neem een grote boodschappentas mee en laat je verrassen door al het lekkers dat de markt te bieden heeft. Wij lijsten hieronder onze 7 favoriete markten hieronder op, maar ga zeker ook eens op zoek naar de lokale markt bij jou in de buurt! 

Antiekmarkt op de zavel in Brussel

Echte antiek/kunstliefhebbers zijn op deze markt aan het juiste adres. De markt op de grote zavel bestaat al zeker 60 jaar en is te vinden in dé antiquairswijk van Brussel. Snuister tussen het chinees-porselein, prachtige sieraden, eeuwenoude schilderen en nog veel meer moois. Zin om te gaan snuisteren naar verborgen pareltjes? Zorg dan dat je op zaterdag tussen 9 -17 uur of op zondag tussen 9 -15 uur op de grote Zavel in Brussel bent!

Emile Bockstael markt in Brussel

Ben je op zoek naar een goede combinatie tussen wat lekker eten en hou je van struinen door verschillende kledingstandjes? Dan is de Emile Bockstaelplein markt de plek waar jij jouw hart kan ophalen. Elke zaterdagochtend dicht bij het gemeentehuis van Laken kan je deze markt vinden met de meest uiteenlopende kraampjes. Je vindt er natuurlijk verse groentjes en lekker fruit, maar ook lekkere noten en olijven en nog veel meer lekker. Als je je buik vol gegeten hebt, dan kan je alle kleding, bloemen en andere kraampjes bezoeken om je ochtend te vullen! Als je op zoek bent naar een gezellige combinatie van lekker eten en shoppen kan je op zaterdagochtend tussen 8-13u terecht op het Emile Bockstaelplein in Brussel!

De Antwerpse Exotische zaterdagmarkt

Wil je er echt even tussen uit en je smaakpapillen laten prikkelen? Dan is de Antwerpse Exotische markt echt iets voor jou! Elke zaterdag kan je hier een culinaire wereldreis maken. Van Turkse, Marokkaanse tot zuiderse keuken, je kan het hier allemaal vinden! Maar voor degene die het liever op safe spelen zijn er ook genoeg lokale lekkernijen zoals brood, kaas en vlees. Naast al dat lekkers is de gezelligheid op straat ook zeker niet te missen. Zo zijn er genoeg plekjes om je culinaire ontdekkingen op te eten of om gewoon even uit te rusten van al dat geslenter. Je vindt de markt op zaterdagochtend van 8u tot16u op het theaterplein in Antwerpen. 

© Victoriano Moreno

Vogeltjesmarkt in Antwerpen

De vogeltjesmarkt is misschien wel een van de bekendste en oudste markten van België. Al vanaf de 16e eeuw werden er hier pluimvee, postduiven en (zang)vogels verkocht, vandaar de naam volgens sommige, maar nu is het vooral een bruisende en gezellige markt waar je nog veel meer kan vinden. De markt is een echte toeristische trekpleister. Je vindt er meer dan 200 kramen met oa verschillende verse groenten en fruit, noten, kleding, bloemen en nog veel meer! Op de markt zelf zijn er ook voldoende eet- en drinkgelegenheden, ideaal voor een gezellige zondag in Antwerpen centrum. Je vindt deze markt elke zondag van 8.00 tot 13.00 uur (in het winterseizoen) of tot 14.00 uur (in het zomerseizoen) in de buurt van de Oudevaartplaats, Theaterplein, het Graanplein en omgeving.

De Vistrap van Oostende

Ben jij een echte visliefhebber? Dan is de Vistrap van Oostende echt iets voor jou! Het fijne aan deze markt is dat ze bijna elke dag geopend is, enkel wanneer er storm op zee is blijven ze dicht. Deze markt is ook een van de weinige plekken waar je vis en schaaldieren rechtstreeks van de visser kunt kopen. Dus ben je van plan om binnenkort een lekker vispannetje te maken of een ander gerechtje met lekkers uit de zee? Dan is de Vistrap van Oostende echt een aanrader. Je vindt de Vistrap elke dag op de Visserskaai van 7u tot 18u in Oostende.

Antiek- en brocantemarkt Tongeren

Tongeren staat ook wel bekend als een hotspot voor liefhebbers van antiek, brocante en vintage. De stad heeft ongeveer 40 antiekwinkels en 200 standhouders, dus een echte place to be voor de echte antiekliefhebbers onder ons. De antiek- en brocante markt in Tongeren heeft een gezellige, maar ook bijna middeleeuwse uitstraling die je even terug in de tijd katapulteert. Deze markt is totaal anders dan de standaard groente en fruit markten, maar het is daarom ook een ideale activiteit voor een gezellig dagje weg. Zin om te gaan snuisteren? Je vindt deze markt elke zondagmorgen van 7u tot 12u aan de Leopaldwal en omgeving. 

© Stad Gent - Dienst Toerisme

De Bloemenmarkt in Gent

Wij fleuren helemaal op van mooie bloemen en planten, dus brengen we regelmatig een bezoekje aan de bloemenmarkt in Gent. Zowel op zaterdag als op zondag kan je er terecht, maar op zondag is het bloemenaanbod nog net iets groter. We raden je aan om zeker tussen mei en september langs te gaan, want dan kan je genieten van de lokale fanfares en harmonieën, die in de kiosk optreden. Extra gezellig! Naast de prachtige bloemen kan je ook genieten van een glaasje cava, een verse oester of ander lekkers. Zet alvast een mooie vaas klaar voor een heerlijk ruikende bos bloemen en plan je bezoek aan deze markt op zaterdag of zondag tussen 7u en 13u. Je vindt de bloemenmarkt op de kouter in Gent.

Lees ook...