Culinaire citytrip: Amsterdam (deel 2)

In de rubriek ‘culinaire citytrip’ nemen we voor jullie een culinaire topbestemming onder de loep en geven enkele tips voor leuke adresjes. Deze week is het voor de tweede keer de beurt aan de koningin van de Nederlandse steden: Amsterdam. Amsterdam is en blijft hot en op culinair gebied is de stad voortdurend in beweging. Het is dan ook niet voor niets dat vele Nederlandse topchefs een tweede restaurant openen in de Amsterdamse binnenstad. Vandaag laten we jullie meegenieten van enkele nieuwe én meer gevestigde adresjes in en rond Amsterdam 

Librije’s Zusje

Librije's Zusje gerecht

Librije’s Zusje is het zusterrestaurant van De Librije, één van de bekendste restaurants in Nederland. Het restaurant was vroeger gevestigd in Zwolle, in hetzelfde gebouw als de Librije, maar verhuisde in 2014 naar het nieuwe luxehotel Waldorf Astoria in het centrum van Amsterdam. Nog geen jaar later volgde twee Michelin sterren en een score van 17.5/20 in de Nederlandse Gault&Millau. Executive Chef Sidney Schutte is dan ook niet van de minste: hij werkte maar liefst 10 jaar in de Librije en 2 jaar in het toprestaurant Amber in Hong Kong. Vandaag combineert hij die ervaring en brengt hij een fijne, creatieve keuken met internationale toetsen. Het Chef’s menu biedt een reis doorheen de keuken van de chef en is een echte aanrader.

www.librijeszusje.nl

Breda

Gerechtje en interieur Breda

Breda in Amsterdam? Toch wel. Breda is een nieuw adresje in het centrum van de stad waar het ‘bistronomisch’ genieten is. De chefs komen zelf uit Breda en bieden in hun restaurant een moderne, internationale keuken op hoog niveau in een warme en toegankelijke omgeving. Voor het diner heb je 3 keuzes: ‘basic’ (een kleine selectie aan gerechten voor 47,50€), ‘extra’ (een ruimere selectie gerechten voor 62,50€), of ‘the full mony’ (de ‘hele mikmak’ voor 77,50€). Wij kozen voor de laatste formule en werden verrast door meer dan 10 heerlijke gerechten, gebaseerd op een pure maar smaakvolle keuken. Een ontdekking!

www.breda-amsterdam.com

Bridges

Bridges gerecht

Bridges is het fine-dining restaurant van het bekende hotel Sofitel The Grand Amsterdam. Het is een restaurant 'geïnspireerd door Ron Blaauw', ook al een van de beroemdste chefs van Nederland. Sinds 2015 is Executive chef Bobby Rust verantwoordelijk voor de keuken van Bridges. Bobby werkte voordien onder meer al bij Oud Sluis, De Librije en Ron Gastrobar (een ander restaurant van Ron Blaauw). Hij brengt een product-gedreven keuken met de nadruk op visgerechten. De wijnen worden geserveerd door Lotte Wolf, een van de bekendste vrouwelijke sommeliers van de Benelux die haar strepen verdiende in Oud Sluis. Laat je dus zeker verrassen door haar wijnkeuzes!

www.bridgesrestaurant.nl

De Bokkedoorns

Blokkedoorns dessert

Twee Michelinsterren en een score van 17.5 op 20 bij Gault&Millau Nederland. Dat voorspelt veel goeds! En inderdaad, Chef Menno Post verbaast zelfs de meeste getrainde proevers met zijn gerechten die gebaseerd zijn op de klassieke Franse keuken, maar modern worden gepresenteerd. Luxeproducten zijn daarbij de rode draad: kreeft, langoustines, zwezeriken, foie gras, … Smullen maar! De Bokkedoorns ligt in Overveen, op een goed half uurtje rijden van Amsterdam. De prachtige locatie aan een meer tussen het groen en de duinen krijg je er gratis en voor niets bij.

www.bokkedoorns.nl

Sven van de njam!-redactie
© Foto's: Adriaan Van Looy 

 

 

Lees ook...