Back to school met dit originele brooddozenplan

Herinner je je die aflevering van Koppen nog waaruit bleek dat onze kroost vooral suiker in de brooddoos heeft zitten? Dankzij njam! hoef je niet lang na te denken om zoon- en dochterlief gezond het schooljaar te laten starten.

Brooddoos

Brooddoos met vakjes

Schaf jezelf een lunch-box aan met compartimenten. Super praktisch want zo vliegt het fruit je brood niet om de oren.

Restjes voor ’s middags

Heb je nog een restje quiche of pasta over van de vorige dag? Geef het mee met je kind voor ’s middags. Lekker, ook koud, en voedzaam.

Brooddoos

Snij alles voor

Kinderen hebben nog meer nood dan wij aan “lui fruit” (Bart Cannaerts). Snij daarom alles al vooraf in kant en klare porties. Wissel af tussen balkjes bij wortelen, of blokjes bij mango. Of doe eens compleet gek en maak een leuk figuurtje uit watermeloen. Ben je bang dat het snel bruin kleurt, sprenkel dan een beetje citroensap over het fruit.

Sandwich sushi

Boterhammen zijn het gemakkelijkste, maar toch ook een beetje saai. Plet daarom je volkorenbrood onder de deegrol, beleg met ham en kaas, rol op en snij in stukjes. Een dipje van mosterd of ketchup erbij voor de liefhebbers en je hebt een feest van een lunch.

Je kunt natuurlijk ook rolletjes maken van komkommer of courgette en deze beleggen met kleine stukjes wortel, komkommer, tomaat, …

Brooddoos

Diertjes in de sla

Verras je kind met een diertje in zijn sla. Geen echt uiteraard, maar maak een muisje van een hardgekookt ei met oortjes en snorharen van wortel. Een schel kaas erbij en het plaatje kan niet meer stuk.

Gezichtjes doen het trouwens ook heel goed bij de traditionele boterhammen. Gebruik noten, schijfjes kersttomaat en mandarijnen voor ogen, mond en neus. Of teken met stift een lachebekje op een sinaasappel of banaan.

Hou de kindjes zoet

Gaat de brooddoos niet mee zonder een tikkeltje zoet? Maak dan zelf eens choco of confituur voor op de boterham. Of experimenteer met dadels en vijgen in gebak.

Lees ook...