Aangebrande potten terug schoon krijgen: enkele tips

Aangebrand, de soep is aangebrand. Je moet niet vloeken want.. met deze wondertips maak je jouw potten terug schoon in 1-2-3! Het is sneller gebeurd dan je denkt. Eén klein momentje van onoplettendheid en een zwarte hardnekkige laag vormt zich op de bodem van je pot. Heel vervelend, maar geen paniek! Wij verzamelden een aantal tips om je aangebrande potten zo weer schoon te krijgen! 

Tip 1: Azijn 

Doe voor je aan de afwas begint een flinke scheut azijn in de aangebrande pot. Vul aan met heet water en laat een kwartiertje weken. De azijn maakt de vetresten los en je zal zien dat het vuil gemakkelijker verdwijnt. 

Tip 2: Soda

Geen azijn in huis of op zoek naar een krachtiger middel? Gebruik dan schoonmaaksoda (ook wel kristalsoda genoemd)! Strooi schoonmaaksoda over de hardnekkige aangebrande resten en giet er kokend water over. Laat even inwerken en afspoelen maar! 

Tip 3: Ajuin 

Niet alle potten en pannen kunnen tegen chemische middelen zoals soda. Gelukkig ligt de oplossing ook soms gewoon in je keukenkast: een ajuin! Snijd een ajuin in stukjes en verdeel ze over de aangebrande pan of pot. Voeg water toe en breng het geheel aan de kook. De ajuin zal de bakresten loswerken. Spoel vervolgens de pan of pot goed uit.