5 tips voor een perfect gedekte feesttafel

© Foto: Pieter D'Hoop

December is dé feestmaand bij uitstek. De kans dat jij deze periode familie of vrienden over de vloer krijgt die hun voetjes bij jou onder tafel schuiven lijkt ons vrij groot. Daarom geven wij je graag 5 tips om van je feesttafel een heus kerstspektakel te maken!

Kies kleur 

Maak van je tafel geen bont allegaartje van kleuren. Kies voor twee of maximum drie kleuren en probeer deze te combineren in je tafelschikking. Goud of zilver combineren bijvoorbeeld goed met roze, rood, groen of blauw. Probeer ook niet te veel verschillende patronen te gebruiken. Een geruit tafellaken in combinatie met servietten met stippen en een gestreepte tafelloper zal er al snel druk en chaotisch uitzien.

© Foto: Pieter D'Hoop

Werk in laagjes

Probeer diepgang in je tafel te creëren. Dat doe je door gebruik te maken van materialen in verschillende hoogtes. Gebruik een tafelloper, zet kaarsjes, gebruik kleine vaasjes met bloemetjes erin, maak handgeschreven menu’s en plaats verschillende maten van borden bovenop mekaar. Het resultaat zal er fantastisch uitzien!

Kies voor natuurlijke materialen

Haal de natuur in huis en kies voor leuke dingen uit je tuin of uit het bos om je tafel te decoreren. Denk bijvoorbeeld aan een boomschijf als onderlegger, dennentakjes en dennenappels als decoratie en hapjes geserveerd op een bedje van mos. Origineel en niet duur!

Less is more

Decoreren is leuk maar zorg ervoor dat je tafel overzichtelijk blijft en niet overvol staat. Het is de bedoeling dat de gasten elkaar nog zien zitten (dus bye bye gigantische bloemstukken) en dat er uiteraard nog plaats is om het eten te zetten!

Een feestelijk servies

Een mooi servies maakt je feesttafel helemaal compleet. Traditioneel wit, warme aardetinten of een gouden randje, het prachtige label L’Audriane heeft voor ieder wat wils. Combineer naar hartenlust verschillende maten en kleuren van borden en kommetjes en kies voor feestelijke glazen erbij. Benieuwd naar het hele assortiment van L’Audriane? Je ontdekt het hier!

© Foto: Pieter D'Hoop

Lees ook...