10 restaurants met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding

Lekker culinair genieten hoeft niet altijd duur te zijn. De njam! -redactie trok voor jullie op ‘proefonderzoek’ en selecteerde 10 adresjes waar je gastronomisch kan lunchen of dineren met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Bon appetit!

Graanmarkt 13 (Antwerpen)

Graanmarkt 13 ontdek je op de Graanmarkt in het centrum van Antwerpen. In dit gezellige restaurant creëert chef Seppe Nobels eerlijke, smaakvolle gerechten met veel groenten en kruiden. Lunchen kan er voor 35€, het diner kost 45€ (3 gangen).


Veranda
(Antwerpen)

Restaurant Veranda is een schoolvoorbeeld van de bistronomie-stroming, waar je origineel kan eten in een non-nonsense setting. Je kan er al lunchen vanaf 27€ en het 5-gangen diner kost €55. Probeer er zeker ook een van de natuurwijnen of speciaalbieren!

Spaans Dak (Oud-Heverlee)

Restaurant Spaans Dak in Oud-Heverlee werd recent vernieuwd en je eet er nu in een prachtige eetzaal met uitzicht op de Zoete Waters. Een culinaire lunch of diner in 3 gangen kost hier €40 en de businesslunch in 2 gangen €32.

La Buvette (Brussel)

Bij La Buvette kom je voor ‘bistronomisch’ eetplezier. Je geniet hier van uitgebreide degustatiemenu’s tegen zeer schappelijke prijzen. Zo is er de lunch met een 5-tal gangen voor 25€, en het dinermenu met zo’n 10 gangen voor 49€.


VOS
(Gent)

VOS in Gent is een gezellige zaak waar je ‘s morgens kan wakker worden met kwalitatieve koffie, ’s middags lekker en licht kan lunchen (voor zo’n 20€), en ’s avonds met vrienden kan genieten van ‘foodsharing’-gerechten. Lekker, plezant én prijsvriendelijk!

Rosch (Hasselt)

Rosch is een vrij nieuwe zaak in het centrum van Hasselt. Het jonge koppel Nicolle en Glenn kozen er voor de ‘bistronomie’ en brengen een beperkte à la carte kaart. Zo stel je je menu volledig zelf samen. Hapjes en gerechten kosten er tussen 6€ en 34€, lunchen kan er voor 25€ (2 gangen en koffie of thee).

L’air de Rien (Fontin)

Bij L’air de Rien kookt autodidact Stéphane Diffels de pannen van het dak. Hij serveert zijn gasten een terroir-gedreven, uitegepuurde keuken in de vorm van een lange stoet hapjes en gerechten. Het menu met een 17-tal kleine gerechtjes kost er 80€.

Meliefste (Wolphaartsdijk, Nederland)

Meliefste kan je ontdekken net over de grens in Nederland. Chef Thijs Meliefste weet hier momenteel te verbazen met een creatieve, lokaal-geïnspireerde keuken. Het grootste menu (8 gangen en een hele reeks hapjes en mignardises) kost hier zo’n 86€ en dat is het meer dan waard! 


Le Cor de Chasse
(Wéris)

Le Cor de Chasse kunnen we je vooral aanbevelen voor een culinair weekendje weg. Want geef toe, er is niets fijner dan een gastronomisch diner gevolgd door een heerlijke nacht in een luxueuze kamer. Bij Le Cor de Chasse kan dat al vanaf 155€ per persoon, voor een overnachting mét 6 gangendiner én 3 gangenlunch!

Aux Petits Oignons (Jodoigne)

Net over de taalgrens kan je bij Aux Petits Oignons terecht voor een gastronomische, moderne keuken die beloond werd met een Michelin ster en 15/20 in de Gault&Millau gids. De menu’s kosten 40€ of 60€, en de lunch in 3 gangen slechts 30€.

Sven van de njam!-redactie

Lees ook...