Win een karaf of een Sip&GO Plus drinkfles van SipWell

Helaas! Deze wedstrijd is afgelopen.

Mei Plasticvrij! In de maand mei zetten we ook bij njam! duurzaamheid in de kijker. Wij zullen je de komende weken inspireren met enkele tips en tricks over hoe jij jouw ecologische voetafdruk kan verkleinen, want wat jij doet maakt een verschil! We hebben er alle belang bij om alles zo zuiver mogelijk te houden. Zo zijn er genoeg plasticvrije en milieuvriendelijke alternatieven die je via eco webshops of verpakkingsvrije winkels kan vinden. 

SipWell is één van deze vele duurzame alternatieven. Met zijn 100% recycleerbare waterkoelers zijn zij de eerste waterkoelerdistributeur in België die co2-neutraal is. Steeds wanneer zij SipWell-water tot bij jou leveren, verminderen zij ook hun klimaatimpact.

Na gebruik komt SipWell de lege flessen persoonlijk ophalen, reinigen ze de flessen met bio-afbreekbaar product en worden deze flessen tot meer dan 60 hergebruikt vooraleer ze worden gerecycleerd. Wat gebeurt er met de plastic flesdoppen? Wel, deze worden gedoneerd aan het Belgisch Centrum van Blindengeleidehonden. Door deze grootste geste kan de organisatie de doppen laten recycleren en vervolgens geld inzamelen om de opleiding van hun geleidehonden te kunnen ondersteunen. Door deze methode toe te passen behaalt SipWell het prachtige resultaat van nul afval en enkel een minimale impact op het milieu. Bij SipWell gaat er niets verloren!

Buiten het feit dat SipWell de eerste co2-neutrale waterkoelerdistributeur in België is, zijn zij ook nog eens het eerste bedrijf in ons land dat over een elektrische bestelwagen van MAN beschikte. Door de waterkoelers tot aan jouw deur op een milieuvriendelijke manier te leveren, hebben zij vrijwel 15% van hun uitstoot kunnen verminderen. 

De lage uitstoot die SipWell nog overhoudt na al deze inspanningen, compenseren ze met klimaatprojecten in Afrika. Zo promoten zij Fair Trade voor lokale boeren in Zambia om op een duurzame manier de ontbossing te verminderen en promoten ze de bevordering van zuinige, gezonde kooktoestellen van lokale industrie in Ghana om de uitstoot van gassen te verlagen en werkgelegenheid te creëren. Ook biedt SipWell in Eritrea toegang tot schoon water door beschadigde putten te repareren en nieuwe te boren.

Door deze prachtige gebaren mag SipWell met trots vertellen dat zij een positieve impact hebben op de wereld!

Wil jij ook duurzamer leven? 

Doe hieronder mee met de wedstrijd en maak kans op een leuke ecologische karaf of drinkfles!

Meer info over SipWell vind je hier!