White Lady

Een recept van Manuel Wouters

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

Even geduld...
6 cl London Dry Gin
1.5 cl Cointreau
1.5 cl vers citroensap
1 eiwit
10-tal ijsblokjes
1 scoop gepileerd ijs
soort glas: voorgekoeld Delmonico glas

Een van de grote klassiekers. De geestelijke vader? Twee grootheden uit de jaren 1920 dingen naar de titel: Harry Mc Elhone van Harry’s New York Barin Parijs en Harry Craddock van de American Bar in het Savoy Hotel in Londen. De White Lady is een gin sour, een cocktailfamilie die van voor de drooglegging dateert en die eiwit en citroensap bevat. Het eiwit hult de lady in haar witte ondoorzichtigejurk.

Bereiden:

Koel het delmonicoglas voor met gepileerd ijs.

Doe alle ingrediënten, met uitzondering van de cocktailkers, in een met ijsblokjes gevuld mixglas.

Sluit de shaker en schud krachtig.

Strain de White Lady in het voorgekoelde glas. Werk af met een cocktailkers.

Uit het boek "It’s Gin o’ clock"

It’s gin o’clock! Haast elke week komen er nieuwe, exclusieve en aparte gins op de markt. Distilleerders reconstrueren oude recepten of wagen zich aan nieuwe kruiden en nieuwe smaken, zoals topchefs dat doen. Gin is meer dan ooit de koning van de cocktailbar.

Manuel Wouters is al lang gefascineerd door gin. Voor dit boek heeft hij de hele wereld afgespeurd naar de beste en interessantste gins. Hoe koppel je de juiste gin aan de juiste tonic? Welke cocktails worden er op dit moment geserveerd in toonaangevende cocktailbars van New York tot Hamburg? Manuel legt het uit. Helder en strak als de beste gin. Nauwkeurig zoals de doseringen in een cocktail. En gekruid met de straffe verhalen die daar naar goede Britse gewoonte bij horen.

Je staat thuis bij de bar en wil aan de slag met de unieke gin die je net op de kop hebt kunnen tikken? Dan heb je slechts één ding nodig: dit boek.

Lees meer over It’s Gin o’ clock

Inspiratie & blog