The Bellboy

Een recept van Manuel Wouters

Zin in een Italiaanse picknick?

Zin in een Italiaanse picknick?

Ingrediënten

Even geduld...
1 scoop gepileerd ijs
4.5 cl Filliers Dry Gin 28
2 cl Aperol
2 cl citroensap
1 cl vloeibare suiker
4 stukjes gele paprika
1 tl griessuiker
10-tal ijsblokjes
paprika voor de garnituur

Manuel dacht bij deze creatie aan Robbedoes. De jonge piccolo die in old school hotels klaar stond voor de gasten en een strak rood uniform met gouden knopen droeg. De zoete, frisse smaak van de gele paprika – bell pepper in het Engels – combineert al even mooi met de bittere rode Aperol. Voor je volgende hotelbezoek nog een wijze raad van Hemingway, cocktailfanaat en fervent reiziger: Always tip the bellboy. Hij is altijd slimmer dan jij, en je hebt zijn diensten altijd nodig.

Bereiden:

Koel de champagnecoupe voor met gepileerd ijs. Neem ¼ van een gele paprika, snijd die in kleine stukjes en doe die in het mixglas. Voeg er de griessuiker aan toe en kneus tot het sap goed zichtbaar is. Voeg er de overige ingrediënten aan toe. Vul het mixglas met ijs en sluit de Boston shaker en schud krachtig. Verwijder het ijs uit het glas en zeef de cocktail in de voorgekoelde champagnecoupe. Werk af met paprika.

Uit het boek "It’s Gin o’ clock"

It’s gin o’clock! Haast elke week komen er nieuwe, exclusieve en aparte gins op de markt. Distilleerders reconstrueren oude recepten of wagen zich aan nieuwe kruiden en nieuwe smaken, zoals topchefs dat doen. Gin is meer dan ooit de koning van de cocktailbar.

Manuel Wouters is al lang gefascineerd door gin. Voor dit boek heeft hij de hele wereld afgespeurd naar de beste en interessantste gins. Hoe koppel je de juiste gin aan de juiste tonic? Welke cocktails worden er op dit moment geserveerd in toonaangevende cocktailbars van New York tot Hamburg? Manuel legt het uit. Helder en strak als de beste gin. Nauwkeurig zoals de doseringen in een cocktail. En gekruid met de straffe verhalen die daar naar goede Britse gewoonte bij horen.

Je staat thuis bij de bar en wil aan de slag met de unieke gin die je net op de kop hebt kunnen tikken? Dan heb je slechts één ding nodig: dit boek.

Lees meer over It’s Gin o’ clock

Inspiratie & blog