Griekse stifado

Heerlijke recepten bomvol smaak, verzadigend én zeer voedzaam

Heerlijke recepten bomvol smaak, verzadigend én zeer voedzaam

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 kg inktvis
20 zilveruitjes
4 tomaten
200 ml rode wijn
100 à 150 ml rode wijnazijn
500 ml visbouillon
1 el honing
12 olijven
1 el tomatenconcentraat
3 blaadjes laurier
3 kruidnagels (in een theebuiltje)
1 el all spice
0,5 sinaasappel, de schil
peper - zout

Bereiden:

Laat de inktvis de avond tevoren in de ijskast ontdooien, als je diepvriesinktvis gebruikt.

Was de inktvis onder stromend water, vooral de zuignappen. Snijd de poten en het lijf in stukken van 5 cm. Kook de stukken in de balsamicoazijn 15 minuten tot ze zacht zijn.

Doe de uitjes in de stoofpot en fruit ze glazig. Schep met de schuimspaan de stukken inktvis uit de pan en leg op de uitjes. Snijd de tomaten in stukken, voeg samen met de rest van de ingrediënten toe en laat 5 minuten stoven. Blus met de rode wijnazijn en visbouillon.

Breng op smaak met tomatenpuree, peper en zout. Laat met het deksel op de pan 1 uur zachtjes stoven. Als er nog te veel vocht in de pan is, laat je het vocht in een andere stoofpot indikken.

Serveren:

Verwijder voor het serveren het theebuiltje met de kruidnagels en de laurierblaadjes. Lekker met gebakken aardappelen of bruin stokbrood.

Uit het boek "Soepen en Stoofpotjes"

Wat is er heerlijker dan een kom warme soep op een koude winterdag? En wat gezelliger dan een pruttelend stoofpotje op het vuur? Dit boek geeft inspiratie en tips om makkelijke, maar vooral ook originele eenpansgerechten op tafel te toveren.

Uitgekeken op de klassieke tomatensoep met balletjes? Ooit al ’s appeltjes toegevoegd? Of een citroensoepje geprobeerd? Weinig tijd? Dan is de luiemadammensoep met vis een gezonde oplossing!

De stoofpotjes in dit boek zullen u ongetwijfeld ook verrassen: een jambalaya, een Irish stew, een Japans stoofpotje of een hutsepot met vis.

Ontdek snel alle 50 hartverwarmende recepten!  • Titel: Soepen en Stoofpotjes
  • Uitvoering: Soft cover
  • ISBN: 978-90-5916-836-7
  • Pagina's: 130
  • Fotografie: Foodphoto
Lees meer over Soepen en Stoofpotjes

Inspiratie & blog