Filliers Dry Gin 28

Filliers Dry Gin 28
Een recept van njam! chef Manuel Wouters
Hoeveelheid Ingrediënt
Filliers Dry Gin 28
Fentimans Tonic Water
sinaasappelzeste
lavendel
Recept afdrukken

Filliers Dry Gin 28 kwam, net zoals Manuels Spring Gin op de markt in 2012. Het recept is verrassend genoeg niet nieuw. Firmin Filliers creëerde de gin in 1928 en de formule met 28 kruiden werd doorgegeven van vader op zoon. Van het oorspronkelijke proefdistillaat bestaat nog een halve fles. Daarmee ging meester-distilleerder Pedro Saez del Burgo aan de slag. Na twee jaar onderzoek stond het recept op punt. De hopbellen zijn de blikvanger onder de botanicals.

Smaak:

46% alcohol. Een sterke London Dry Gin, maar opvallend zacht, fruitig en floraal.Het florale karakter is in sterke mate te danken aan de hopbellen. De kruidenmix bevat ook lavendelbloesem, oranjebloesem, korianderzaden, engelwortel, gentiaanwortel, gember, kardemom,kalmoes en verse citrusvruchten.

Gin & Tonic: 

Fentimans Tonic Water. Deze tonic laat het brede kruidenpalet en de frisheid van de gin tot hun recht komen. De tonic legt fris citroengras en pittige jeneverbes in de balans. De garnituur verwijst naar twee prominente botanicals in de gin.

Garnituur:

Sinaasappelzeste en lavendel.