Filliers Dry Gin 28

Een recept van Manuel Wouters

Ingrediënten

Even geduld...
Filliers Dry Gin 28
Fentimans Tonic Water
sinaasappelzeste
lavendel

Filliers Dry Gin 28 kwam, net zoals Manuels Spring Gin op de markt in 2012. Het recept is verrassend genoeg niet nieuw. Firmin Filliers creëerde de gin in 1928 en de formule met 28 kruiden werd doorgegeven van vader op zoon. Van het oorspronkelijke proefdistillaat bestaat nog een halve fles. Daarmee ging meester-distilleerder Pedro Saez del Burgo aan de slag. Na twee jaar onderzoek stond het recept op punt. De hopbellen zijn de blikvanger onder de botanicals.

Smaak:

46% alcohol. Een sterke London Dry Gin, maar opvallend zacht, fruitig en floraal.Het florale karakter is in sterke mate te danken aan de hopbellen. De kruidenmix bevat ook lavendelbloesem, oranjebloesem, korianderzaden, engelwortel, gentiaanwortel, gember, kardemom,kalmoes en verse citrusvruchten.

Gin & Tonic: 

Fentimans Tonic Water. Deze tonic laat het brede kruidenpalet en de frisheid van de gin tot hun recht komen. De tonic legt fris citroengras en pittige jeneverbes in de balans. De garnituur verwijst naar twee prominente botanicals in de gin.

Garnituur:

Sinaasappelzeste en lavendel.

Uit het boek "Gin & Tonic, around the world in 80 gins "

Around the world in 80 gins is het eerste boek dat de wereld van de gin duidelijk in kaart brengt, met teksten in het Nederlands én in het Engels. Manuel Wouters is je gids. Hij heeft de zeven wereldzeeën bevaren als barman op het cruiseschip Queen Elizabeth II en koestert een grenzeloze passie voor gin. De wereld kent volgens Manuel zeven ginregio’s, die allemaal vertrekken vanuit hun eigen tradities en vaak exotische botanicals introduceren. Je ontdekt naast 80 gins ook verschillende tonicsoorten en leert hoe je ze het mooist combineert. Verras met een originele botanical en schenk je gin en tonic zo deskundig dat alle smaken tot uiting komen. Around the world in 80 gins bevat ook de technische en historische achtergrond die je nodig hebt om gin en tonic écht te begrijpen. Reis met Manuel Wouters en word een ginkenner die van alle windstreken thuis is!

Lees meer over Gin & Tonic, around the world in 80 gins

Inspiratie & blog