FG 20-3 Gin

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in Passe-vite

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

Even geduld...
4.5 cl FG 20-3 Gin
100 ml Thomas Henry tonic
1 kumquat
enkele violetbloempjes

FG staat voor Flemish Gin, 20-3 verwijst naar de 23 botanicals. Daaronder niet alleen de klassiekers jeneverbes, engelwortel, koriander en citroen- en sinaasappelschil, maar ook zelden gebruikte ingrediënten zoals gemberwortel, johannesbrood, gezegende distel en paradijszaad. De gin wordt gestookt in kleine, authentieke koperen ketels. Volgens Stokerij De Moor uit Aalst is gin overigens een Vlaamse uitvinding: Jacob Van Maerlant schreef in de dertiende eeuw al over de heilzame kracht van de jeneverbes en de ervaren Vlaamse stokers leerden de Britten het vak in de zestiende eeuw.

Bereiden:

Neem een longdrinkglas en doe er ijsblokjes in om het glas af te koelen. Giet het overtollige smeltwater weg.

Doe een maatje FG 20-3 gin in het glas en voeg een door midden gesneden kumquat en enkele violetbloempjes toe.

Leng aan met Thomas Henry tonic.

Smaak:

Complex. De jeneverbes als solide basis voor intense smaken van kruiden en citrusfruit. 46 % alcohol.

Uit het boek "It’s Gin o’ clock"

It’s gin o’clock! Haast elke week komen er nieuwe, exclusieve en aparte gins op de markt. Distilleerders reconstrueren oude recepten of wagen zich aan nieuwe kruiden en nieuwe smaken, zoals topchefs dat doen. Gin is meer dan ooit de koning van de cocktailbar.

Manuel Wouters is al lang gefascineerd door gin. Voor dit boek heeft hij de hele wereld afgespeurd naar de beste en interessantste gins. Hoe koppel je de juiste gin aan de juiste tonic? Welke cocktails worden er op dit moment geserveerd in toonaangevende cocktailbars van New York tot Hamburg? Manuel legt het uit. Helder en strak als de beste gin. Nauwkeurig zoals de doseringen in een cocktail. En gekruid met de straffe verhalen die daar naar goede Britse gewoonte bij horen.

Je staat thuis bij de bar en wil aan de slag met de unieke gin die je net op de kop hebt kunnen tikken? Dan heb je slechts één ding nodig: dit boek.

Lees meer over It’s Gin o’ clock

Inspiratie & blog