English Garden

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in Passe-vite

Doe mee en win een workshop en etentje voor 2 in Diest!

Doe mee en win een workshop en etentje voor 2 in Diest!

Ingrediënten

Even geduld...
4.5 cl Filliers Dry Gin 28
6 cl bio appelsap
1.5 cl St-Germain
1 cl citroensap
8-tal ijsblokjes
komkommer

Contemporary. Een warme zomerdag. De tuin staat in bloei, het gras is gemaaid, je bent tevreden en je wil je ontspannen. Dan is dit de ideale cocktail. De zuivere, heldere smaak van de komkommer, de delicate zoetheid van de St. Germain en het frisse karakter van gin, appelsap en citroensap. Je zou het ook kunnen vergelijken met een wandeling in het park of op het platteland. Very British, indeed.

Bereiden: 

Doe alle ingrediënten in het glas. Vul op met ijsblokjes en garneer met komkommer. 

Serveer met een roerstaafje. 

 

Uit het boek "It’s Gin o’ clock"

It’s gin o’clock! Haast elke week komen er nieuwe, exclusieve en aparte gins op de markt. Distilleerders reconstrueren oude recepten of wagen zich aan nieuwe kruiden en nieuwe smaken, zoals topchefs dat doen. Gin is meer dan ooit de koning van de cocktailbar.

Manuel Wouters is al lang gefascineerd door gin. Voor dit boek heeft hij de hele wereld afgespeurd naar de beste en interessantste gins. Hoe koppel je de juiste gin aan de juiste tonic? Welke cocktails worden er op dit moment geserveerd in toonaangevende cocktailbars van New York tot Hamburg? Manuel legt het uit. Helder en strak als de beste gin. Nauwkeurig zoals de doseringen in een cocktail. En gekruid met de straffe verhalen die daar naar goede Britse gewoonte bij horen.

Je staat thuis bij de bar en wil aan de slag met de unieke gin die je net op de kop hebt kunnen tikken? Dan heb je slechts één ding nodig: dit boek.

Lees meer over It’s Gin o’ clock

Inspiratie & blog