Aviation

Een recept van Manuel Wouters
Foto: Stefanie Geerts ©

Klaar voor een culinaire smaakexplosie?

Klaar voor een culinaire smaakexplosie?

Ingrediënten

x x Even geduld...
1 scoop gepileerd ijs
4.5 cl Bombay Sapphire gin
1.5 cl Maraschinolikeur
1 cl crème de violette
2.5 cl citroensap
10-tal ijsblokjes
cocktailkers

Bereiden:

Koel het martiniglas voor met gepileerd ijs. Doe de bovenstaande ingrediënten in een met ijsblokjes gevuld mixglas. Sluit de Boston shaker en shake krachtig. Verwijder het ijs uit het martiniglas, en strain de Aviation in het voorgekoelde glas. Garneer met een cocktailkers.

Uit het boek "The Art of Making Cocktails"

Manuel Wouters, oprichter van de Antwerpse cocktailbar SIPS, is wat je noemt een echte cocktail connaisseur. Een gepassioneerde mixologist die het metier erg hoog in het vaandel draagt.

Manuel leerde het vak op verschillende passagiersschepen waaronder de prestigieuze Queen Elizabeth II van de Cunard Line en werkte zich op tot één van de meest gerenommeerde bartenders van zijn generatie. Een man met passie en kennis van zaken die pas een cocktail serveert als hij volgens de regels van de kunst bereid is.

Met dit cocktailboek wil hij je op de juiste weg zetten om thuis zelf de perfecte cocktail te bereiden. Je krijgt uitleg over de verschillende technieken, ingrediënten, materialen, bereidingen... met daarbij een unieke inkijk in het leven van ‘a true bartender’

Lees meer over The Art of Making Cocktails

Inspiratie & blog