Ottolenghi's Meditterranean Feast

Yotam Ottolenghi heeft de manier waarop we koken, eten en mediterrane gerechten bekijken, getransformeerd. Hij groeide op in Jeruzalem in conflicterende culturen en ontwikkelde een passie en creatieve rusteloosheid die hem inspireerden om te innoveren en traditionele kookconventies uit te dagen. Nu reist Yotam naar de juwelen van de Middellandse Zee die al sinds zijn kindertijd tot zijn verbeelding spreken. En met filmisch camerawerk en verbluffende foodfotografie gaan we met hem mee. 

In deze serie onderzoekt Yotam het Middellandse Zeegebied, waar gerechten zijn ontstaan die, hoewel ze getuigen van de geschiedenis van de steden en eilanden, ook buitengewoon lokaal en uniek zijn . Hij begint zijn reis met het verkennen van de wilde, ruige schoonheid van Sardinië en Corsica, voordat hij afdaalt naar de Balearen en het met amandel bedekte eiland Mallorca, en dan verder naar het complexe eiland Kreta. Ook Marokko, Turkije, Tunesië en zijn thuisland Israël passeren de revue.

In de serie ontmoet Yotam geavanceerde chef-koks en lokale voedselhelden. Ervaar het opmerkelijke repertoire van gerechten en een mix van traditionele en tijdloze klassiekers. Naast een culturele en culinaire ontdekkingstocht is dit voor hem ook een persoonlijke reis van inspiratie, die de aanzet geeft tot nieuwe smaken in zijn eigen recepten.

Je kan Yotam Ottolenghi, dé topchef van het Midden-Oosten, aan het werk zien en ontdekken hoe je van elk gerecht een (Oost-)Mediterraans feest kan maken.