De Sterrenkaart - Nederland

Dat Frankrijk en België hun plek op de mondiale sterrenkaart hebben verdiend, wisten we al. Maar ook Nederland telt intussen meer dan 100 restaurants met Michelinster – de ultieme waardering voor kwaliteit.

Nederland staat dus meer dan ooit op De Sterrenkaart. Hoog tijd om exclusief achter de schermen te kijken van Nederlandse sterrenzaken met een gepeperd verhaal, een pittige keuken en een straffe chef achter het fornuis. De sterrenkok onthult zijn geheime toprecepten en ook de harde weg naar de top. Van de gevestigde waarden tot de jonge wolven.

Boeiende mix van sterrenchefs 

In elke aflevering van 'De Sterrenkaart - Nederland' staat één chef en zijn restaurant centraal. Njam! heeft een uiterst boeiende mix van Nederlandse topchefs kunnen strikken: van gevestigde namen tot spannende nieuwkomers. De sterrenkoks worden op de voet gevolgd en ze onthullen hun interessante verhaal tijdens openhartige gesprekken.

Hoe ziet het dagelijkse werk in een sterrenkeuken eruit? Wat is de magie van een Michelin-ster? Welke inspanningen en offers zijn nodig om aan de culinaire top mee te draaien? En wat zijn de ins & outs van hun signatuurgerechten en hoe bereiden ze die? Kom het allemaal te weten in 'De Sterrenkaart-Nederland'

Joris Bijdendijk (restaurant RIJKS*, Amsterdam)
Restaurant RIJKS werd in 2016 bekroond met 1 Michelin-ster. Met zijn lokale keuken brengt Bijdendijk een ode aan de Nederlandse eetcultuur. De chef vertelt over de harde weg richting de top en hij laat zijn favoriete tips & tricks zien.

Jonnie Boer (De Librije***, Zwolle)
Één van de peetvaders van de Nederlandse topgastronomie. Hij onthult, samen met zijn vrouw Thérèse, hoe het eraan toegaat in zijn succesvolle driesterrenrestaurant in Zwolle.

Danny Tsang (O&O*. Sint Willebrord)
In 1982 begon chef-kok Danny, samen met zijn vrouw Helena, een afhaalchinees in het Brabantse dorp Sint Willebrord. Ruim dertig jaar later is het familierestaurant – waar tegenwoordig ook alle kinderen in meewerken - getransformeerd tot een Aziatisch fine dining restaurant dat in 2018 een Michelin-ster kreeg.

Margo Reuten (Da Vinci *, Maasbracht)
Margo Reuten is de enige vrouwelijke sterrenchef van Nederland. Haar restaurant Da Vinci in Maasbracht kreeg in 1999 de eerste ster en tien jaar later volgde een tweede. Zij vertelt onder meer over de tegenslagen die ze moest overwinnen zoals haar ziekte en het verliezen van de tweede ster in 2018.

Syrco Bakker (Pure C **, Cadzand)
Sergio Herman zag in Syrco Bakker een groot talent en zette hem in 2010 achter de potten van Pure C in Cadzand. In 2011 werd hij bekroond met een Michelin-ster, in 2018 met een tweede. Syrco vertelt over zijn visie op de hedendaagse gastronomie en onthult drie van zijn signatuurgerechten.

Kijk dus, diep in de potten, hoog naar de culinaire hemel, naar De Sterrenkaart - Nederland. Een feest voor foodies en tout court puur genot voor iedereen!