Ainsley eats the streets

De beroemde chef-kok Ainsley Harriott onderzoekt op een reis rond de wereld de relatie tussen plaatselijk straatvoedsel en culturele identiteit.

Istanbul

In Istanboel probeert Ainsley oude en intrigerende smaken uit voordat hij zijn eigen draai geeft aan een klassiek lokaal gerecht.

Barbados

In Barbados proeft Ainsley pittige sauzen, bezoekt hij rumwinkels en probeert hij indruk te maken op Barbadanen met zijn kookkunsten.

Iceland

Ainsley reist naar IJsland, waar hij kennismaakt met interessante visrecepten en culinaire tradities uit de tijd van de Vikingen.

Osaka

Ainsley geniet van de levendige en inventieve streetfoodcultuur van Osaka, Japan, en onderzoekt hoe dit is verbonden met de geschiedenis van de stad.

Palermo

De rijke en kenmerkende geschiedenis van Sicilië is terug te vinden in het streetfood. Deze culinaire leerervaring past helemaal bij de nieuwsgierige aard van Ainsley.

Taipei

Ainsley ontdekt dat de keuken van de hoofdstad van Taiwan dezelfde onafhankelijkheid uitstraalt als de eilandbewoners zelf.

Madrid

In Madrid, waar zeer uiteenlopende Spaanse smaken te vinden zijn in de tapasbars en restaurants met een menú del día, woont Ainsley het eerste streetfoodfestival bij.

Fes

Ainsley komt vlak voor het festival van Eid aan in Marokko en ontdekt een keuken die veel verder gaat dan de bekende couscous en tajines.

Penang

Ainsley ontdekt dat de keuken van de Maleisische deelstaat Penang bestaat uit een mengelmoes van culinaire tradities vanwege de diversiteit aan culturen.

Amman

In Jordanië duikt Ainsley in de gevarieerde streetfoodscene van Amman en trekt hij de woestijn in om traditioneel eten van de bedoeïenen te proeven.