Logo Lady Chef of the year
Lady Chef of the year - Groepsfoto

Wat is Lady Chef of the year?

Lady Chef of the year is een wedstrijd die sinds 1991 wordt georganiseerd. Jaarlijks wordt er één vrouwelijke chef verkozen tot de beste van België. Er was even een korte break, maar zoals jullie weten, honger is de beste saus. En we zijn er in 2023 terug om onze vrouwelijke chefs in de bloemetjes te zetten. Lady Chef of the year is een prijs voor excellentie, innovatie, en leiderschap van een vrouwelijke chef in de Belgische culinaire scene. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door een academie van collega-koks, recensenten en foodies. Het is een prestigieuze gastronomische onderscheiding in België. Onze missie: jonge vrouwelijke chef-koks inspireren, motiveren en een platform geven.
© Lady Chef of the year is een geregistreerd merk van Green Seed Belgium NV.

De Lady Chef of the year 2023 is Manon Schenck van La Table de Manon!

De laureaat van dit jaar werd op 23 oktober 2023 bekendgemaakt tijdens het slotevenement in de Karmeliet in Brugge.

Ze overtuigde de Academy tijdens de culinary challenge. “De smaken van deze Lady Chef gaan volgens de voltallige jury recht naar het hart.” zegt Femke Vandevelde, voorzitter van de jury.

Voor Manon is deze erkenning de kers op de taart: “Ik ben superfier op deze overwinning, het is een hele eer om de Lady Chef familie te vervoegen en in het rijtje van vorige winnaressen te staan.”

Bekijk het verhaal hier!

Manon Schenck - La Table de Manon

Dit waren de 5 Lady Chef of the year nominees voor 2023!

Portret van Marie Trignon

Marie Trignon

'La Roseraie', Modave

Haar verhaal is een echt familieverhaal. 6 jaar geleden nam zij het restaurant van haar vader over. “Dat was een hele uitdaging, want ik was vertaler-tolk van opleiding en woonde toen in Engeland met mijn gezin”. Haar passie voor koken en gastronomie gaven de doorslag. Door de steun van haar familie, intensieve opleidingen en samenwerkingen met gerenommeerde chefs, slaagde Marie erin een nieuw hoofdstuk te breiden aan La Roseraie.

Portret van Elien Verhulst

Elien Verhulst

'Vlass', Middelkerke

Elien is chef bij Vlass, de zaak van haar schoonouders. Toen de kans zich voordeed om er als sous-chef te werken, greep ze die met beide handen. Intussen is ze er chef. Wat haar typeert in de keuken? Het maken van unieke sausbereidingen, door een klassieke basis naar een gastronomisch niveau te tillen.

Portret van Victor Avonds

Victor Avonds

'Victor', Antwerpen

Victor kreeg lekker en gedurfd eten met de paplepel ingegeven. Na stages en werkervaringen in binnen- en buitenland besliste het lot dat ze zich opnieuw in haar thuisstad zou vestigen. Het pand dat haar jeugd mee vormgaf kwam vrij en zo geschiedde: haar eigen restaurant ‘Victor’ in Antwerpen zag het licht.

Portret van Manon Schenck

Manon Schenck

'La table de Manon', Durbuy

Al sinds haar 15 is Manon verknocht aan de restaurantwereld en wist ze dat ze chef wou worden. Ze groeide op in de Elzas, maar deed ook werkervaringen op in Luxemburg en Bretagne (Frankrijk) om zich uiteindelijk te vestigen in België. “Dat maakt dat ik heel wat buitenlandse invloeden in mijn gerechten verwerk”. La Table de Manon bestaat al 8 jaar, begin 2023 ontving Manon haar eerste Michelinster.

Portret van Alice Pollet

Alice Pollet

'Brut', Brussel

Alice staat al 5 jaar achter het fornuis in Brut, een restaurant in Elsene dat ze samen met haar broer uitbaat. “Een lekkere maaltijd delen aan tafel met geliefden is voor mij de puurste vorm van geluk”, vertelt ze. Ze vindt het heerlijk om nieuwe culinaire technieken uit te proberen en nieuwe producten te ontdekken.

Ontdek de recepten!

Recept van Marie Trignon

Marie Trignon

Recept van Elien Verhulst

Elien Verhulst

Recept van Victor Avonds

Victor Avonds


Bekijk het recept

Recept van Manon Schenck

Manon Schenck

Recept van Alice Pollet

Alice Pollet


Bekijk het recept

Meer weten?

Wil jij meer weten over Lady Chef of the year? Klik dan snel op onderstaande knop en ontdek het op hun website!

Naar de website