Simpele en lentefrisse DIY paasdecoratie

Nog even en de paashaas springt weer rond in ons lentegroen gras. Om het plezier rond deze vrolijke dag te laten duren, geven wij je enkele tips om samen met je kinderen de handen in elkaar te slaan. Vorig jaar vertelden we al hoe je creatief kon zijn met eierschalen. Nu helpen we je om een lekker gezellige paastafel voor te bereiden.

Hardgekookte eieren kleuren

gekleurde eitjes

Een klassieker is om je eieren in een fel kleurtje te verven. Beter wordt het nog wanneer je dit met natuurlijke kleurstoffen doet. Met het sap van een rode biet krijg je een ei met een gezond rood kleurtje. Je kan ook voor oranje gaan met wortelsap of zoete aardappel. Je hoeft zelfs niet zo ver te gaan om sap te nemen van deze groenten. Je kan ook rood schilderen met rozenbottelthee, bijvoorbeeld. Probeer gerust wat uit, je zal versteld staan van het resultaat!

Gezichtjes tekenen op hardgekookte eitjes

paastafel

Een hele leuke om met de kindjes te doen. Ook al zeggen we allemaal wel eens: “je mag niet spelen met je eten”, toch is dat heel verleidelijk wanneer je ei een tong uitsteekt naar jou.

Paasservetjes plooien

paasservet

De paashaas hoeft niet alleen in de tuin schuil te houden. Met deze vouwtechniek zit hij gewoon bij je aan tafel. Hoe je zo’n paasservet plooit, vind je hier.

Paasbloemstukjes voor op tafel

paastafel

Je kan meer met lege eierschalen dan je denkt. Een bloemstukje erin maken, bijvoorbeeld. Je moet natuurlijk wel voorzichtig zijn, want eierschalen zijn fragiel. Er zijn verschillende mogelijkheden: je kan gras groeien, bloemetjes in de eierschaal plaatsen of een bloembol erin planten met wat potgrond.

Paasboom maken

paasboom

Een klassieker die veel mensen wel al eens gedaan hebben: de paasboom. Je zoekt een of twee mooie takken uit, steekt die in een vaas en hangt er zo veel uitgeblazen eieren, pluimpjes en lintjes aan als je wil. Ook hier kan je weer creatief werken Je kan zelf vogeltjes tekenen, ze uitknippen en dan met een lintje mee aan de boom hangen. Zo heb je een hele middag creatieve quality time met een leuk resultaat.

Een Paashaasbestekhouder

Dit keer niet met eieren, maar gewoon met papier. Je plooit simpelweg je papier dubbel en knipt in de vorm van een halve paashaas. Wanneer je het papier weer open plooit, krijg je een mooie paashaasfiguur. Als je dan twee evenwijdige sneetjes geeft in het papier, krijg je een strook waaronder je het bestek kan leggen. Bekijk het voorbeeld hier. Bon appétit!