Op culinaire wereldreis in Vlaanderen: 5 foodhallen die je wereldse smaken laten proeven!

Zin om op culinaire wereldreis te gaan in Vlaanderen? Dan hebben wij de oplossing voor jou, want wij hebben hieronder 5 verschillende foodhallen voor je opgesomd. Trek eropuit en ontdek de wereldse smaken! 

Hal 5 (Leuven)

Hal 5 vind je net buiten het centrum van Leuven. Ook hier kan je een culinaire wereldreis maken in eigen land. Zo kun je genieten van de Palestijnse keuken van Falafel habibi, proeven van de verschillende soorten ijs bij street gelato, hangen aan de bar van Hal 5, lekker snacken van de echte Napolitaanse Pizza’s van Antico Pizza en tot slot kan je nog proosten met een zelf gebrouwen pils van Malz kiosk. Hal 5 is meer dan alleen een foodmarket; het is ook een plek waar de buurt samenkomt en waar veel gezellige activiteiten plaatsvinden. Kortom, ben je op zoek naar lekker eten en gezelligheid? Dan is Hal 5 zeker een aanrader!

Adres: Diestsesteenweg 104, 3010 Leuven
© Stad Leuven - Hal 5

Vleeshalle (Mechelen)

De Vleeshalle kun je vinden in de oude markthal in Mechelen. Vroeger verkochten slagers hun vlees hier, maar nu is de Vleeshalle een plek vol lekker eten en gezelligheid. In de Vleeshalle kan je 14 foodstanden vinden van tapas tot aan sappige hamburgers. Naast de foodsstanden zijn er veel verschillende creatieve ondernemingen in het pand. Daarnaast worden er verschillende evenementen georganiseerd en kun je verschillende creatieve workshops volgen. Kortom, bij de Vleeshallen in Mechelen hoef je je niet te vervelen en kan je genieten van een heerlijke mix aan wereldkeukens.

Adres: Huidevettersstraat 7, 2800 Mechelen

Lousbergmarkt (Gent)

In Lousbergmarkt in Gent vind je de allerverste producten uit de omgeving. Wat de Lousbergmartk zo bijzonder maakt, is dat de foodhal te vinden is in de oude kaasmakerij van ’t Hinkelspel, die nog steeds haar kazen daar verkoopt. Maar je kunt er dus niet alleen kaas kopen, maar er zijn ook verse groenten en fruit te vinden van De Vroente en lekker vers brood van Copain. En als je zin hebt in een lekkere brunch of lunch, dan ben je bij Dochters van de Jaegher zeker aan het juiste adres. 

Kortom, de Lousbergmarkt is dé plek voor de verste producten.  

Adres: Ferdinand Lousbergskaai 33, 9000 Gent

Wolf (Brussel)

Wolf bevindt zich in het hartje van Brussel, een bruisende stad vol met historische gebouwen en culturele diversiteit. Het is misschien wel een van de beste locaties voor een foodhall, want Wolf heeft een breed scala aan culinaire hoogstandjes. Wolf is gevestigd in een historisch pand waar vroeger het hoofdkantoor van de ASLK (Algemene Spaar- en Lijfrentekas) bank te vinden was. 

Bij Wolf kan elke food-liefhebber zijn hart ophalen. Je hebt een keuze uit 17 verschillende standen. Van Syrisch brood tot aan prijswinnende pizza’s en lokale bieren. Kortom, Wolf heeft voor ieder wat wils, dus ben jij van plan om binnenkort een citytrip te doen naar Brussel en wil je genieten van verschillende keukens? Zet Wolf dan zeker op je lijst!

Adres: Rue du Fossé aux Loups 50, 1000 Brussel© Wolf Brussel

De Cierk (Oostende)

Staat er al een weekendje Oostende op de planning? Dan is De Cierk zeker een plek die je moet bezoeken. Visliefhebbers kunnen hier hun hart zeker ophalen. Verser dan de vis hier kun je het bijna niet krijgen. Bij de Criek vind je niet alleen verse vis, maar ook snacks en gerechtjes die gebaseerd zijn op de zee zoals zeewiermayonaise en seaweedchips. Wil je toch wat minder risico nemen? Dan is een surf en turf ook zeker aan te raden. Het bijzondere aan deze locatie is dat je daar ook zelf kunt koken. De Criek heeft een speciaal kookeiland in huis waar je kooklessen, demo’s en workshops kan volgen. Dus kortom wil jij genieten van de verste vis en je bezig houden met een leuke kook activiteit? Dan ben je bij de Criek aan het juiste adres. 

Adres: Maritiem Plein 10, 8400 Oostende

Kan je niet wachten op die culinaire wereldreis? Blader dan zeker hier even tussen onze recepten en duik zelf al in de verschillende wereldkeukens.

Lees ook...