La la la... limonade

Limonade, dat is de smaak van zomer in je glas. Vier tips om 'm nóg zonniger te serveren!

Limonade

1. Maak 'm zelf

De beste limonade om op warme dagen aan je kinderen te geven en op zwoele zomeravonden voor je vrienden op tafel te zetten, is er een die je zelf maakt. Niet alleen om applaus te oogsten en de bobs in het gezelschap een plezier te doen, maar ook omdat ie stukken gezonder is. Een frisse altijd-goed-klassieker is deze citroenlimonade.

Aan de slag!

  • Snij vier gewassen citroenen in blokjes.
  • Doe in een pot, giet er 1 liter kokend water over, roer eens door en laat 10 min. staan.
  • Giet alles door een zeef zonder te knijpen in de citroenen.
  • Roer er 175 gram suiker door tot die opgelost is.
  • Laat afkoelen en vul aan met ijskoud water naar smaak. Liever priklimonade? Vul dan aan met spuitwater.

2. Tap uit het juiste vaatje

Natuurlijk kun je je eigen brouwsel gewoon in een kan gieten met wat ijsblokjes erbij. Maar nog leuker en helemaal trendy is een drankendispenser. Hema heeft een bijzonder vrolijke versie van plastic voor een prikje (€ 4,50). Een wat duurder, glazen exemplaar vind je o.a. bij het merk Kilner (€ 39,95 voor een tap van 8 liter). Bovenaan leg je nog wat schijfjes citroen en ijsblokjes. En dan... tappen maar!

Limonade

3. Slurp slurp

Echte limonade drink je met een rietje. Want ja, óók als je groter bent dan 1 meter 60, bestaat er een stijlvol stokje. 

• Neem voor kinderen een klassiek rietje en pimp het met vlaggetjes van washitape.

• Ga zelf voor stijlvol én groen met een rietje van glas. Ze zijn niet goedkoop en breekbaar, maar je wast ze makkelijk af en ze gaan een leven lang mee (nu ja, tenzij je ze laat vallen...). Nog een voordeel: ze geven geen onaangename smaak af zoals plastic rietjes vaak doen. En last but not least: ze staan gewoonweg ontzettend leuk in je limonadeglas.

4. When life gives you lemons, make lemonade

"Als het leven tegenzit, maak er dan alsnog wat van". Een opbeurende spreuk die deze zomer een prominente plek verdient. Heb je een terras met buitenmuur? Schilder er dan met een fijn penseeltje en muurverf de spreuk op in je kinderlijkste handschrift. Geen buitenmuur? Schrijf het met krijt op een schoolbordje en hang op in de buurt van je tuintafel. En dan toasten maar, met je home made lemonade. Schol! 

Lees ook...