De leukste adresjes voor de feestdagen

Zalig toch, de eindejaarsperiode? Genieten met vrienden en familie rond een goed gevulde tafel, de geur van dennenbomen en een brandend haardvuur, honderden kleuren vuurwerk in de lucht, … Ja, wij zijn fan! Ook in vele restaurants en bars wordt de periode rond Kerst en Nieuwjaar extra feestelijk gemaakt. Want niet iedereen kan of wilt thuis vieren en dan vormt een restaurant een prima alternatief. Er zijn echter ook vele zaken gesloten en wat opzoekingswerk is dan ook aanbevolen. Wij maken het je graag gemakkelijk en delen hieronder enkele adresjes die open zijn tijdens de feestperiode en/of op de feestdagen.

L’Amitié - Antwerpen

L’Amitié is een gezellig restaurant gelegen op het Antwerpse Zuid. Het team veranderde recent het concept en in L’Amitié 2.0 kan je nu doorlopend terecht van 12u ’s middags tot 12u ’s nachts. Alles is mogelijk: een snelle lunch met de collega’s, een glaasje uitstekende wijn met wat oesters of charcuterie, een tas koffie met huisgemaakte taart, een romantisch diner, … Alles zit boordevol smaak en wordt met de glimlach geserveerd.

www.lamitie.net / Open op Kerstavond

Lokal - Antwerpen

Lokal is een leuk buurtrestaurant op de Jan Van Rijswijcklaan in Antwerpen. De kaart is Frans-Belgisch en wat in het bord komt is verfijnd en herkenbaar. Zo kan je er elke dag genieten van een heerlijk verse dagsoep en spelen groenten een belangrijke rol in de gerechten. Op Kerstdag is er ook een speciaal Kerstmenu met onder meer geroosterde coquilles en fazant. Een perfecte uitstap met vrienden of familie!

www.restaurantlokal.be / Open op Kerstdag en op Oudejaarsavond

La Buvette – Brussel

La Buvette in Brussel is een van de schoolvoorbeelden van ‘bistronomie’. Een plek waar je lekker en origineel kan eten in een kader zonder franjes. Bij La Buvette is dat kader trouwens best origineel: een oude beenhouwerij waar de haken nog aan het plafond hangen. De Parijse chef Nicolas Scheidt kookt er zeer origineel, op hoog niveau én aan uitzonderlijke prijzen. Hier kan je kiezen voor een menu van 8 gangen voor 49€, of 10 gangen voor 59€. ’s Middags kan je er tevens heel voordelig lunchen.

www.la-buvette.be / Open tussen Kerstmis en Nieuwjaar

Le Grand Bleu – Gent

In het gezellige ‘Le Grand Bleu’, gelegen aan de rand van Gent, kom je vooral voor de fruits de mer en de visbereidingen. Er zijn verschillende menu’s zoals het kreeftenmenu en het menu ‘Le Grand Bleu’, maar wij zijn vooral fan van de zeevruchtenschotels en de kreeftenbereidingen. Op en top feestelijk! Tip: je kan er tijdens de feestdagen ook verschillende gerechten afhalen. Lekker én gemakkelijk.

www.legrandbleu.be / Open op Kerstdag en tussen Kerstmis en Nieuwjaar

Willem Hiele – Koksijde


Als het dit jaar wat specialer mag zijn, kunnen we zeker Willem Hiele aanbevelen. Dit opvallende restaurant werd recent nog verkozen tot ‘nieuwkomer van het jaar’ door Gault&Millau. Chef Willem Hiele is een jonge, creatieve en moderne chef. In zijn nieuwe restaurant “Willem Hiele - concepts in cooking”, gevestigd in een rustiek vissershuis, biedt hij een uitgebreide gastronomische ervaring voor zijn gasten. Een culinaire belevenis!

www.willemhiele.be / Open tussen Kerstmis en Nieuwjaar

Osteria Michele – Leuven

De Italiaanse zon in Leuven, het kan! Bij Osteria Michele is het immers altijd warm, gezellig én lekker. De Italiaanse eigenaar Michele bereidt er samen met de chefs in een open keuken de echte pure Italiaanse keuken. Ossobuco, Vitello tonnato, Tartufo nero: hier geniet je van echte Italiaanse klassiekers in een authentiek kader.

www.osteriamichele.be / Open tussen Kerstmis en Nieuwjaar

Sven van de njam!-redactie

Lees ook...