Slaatje met artisjok en geitenkwark

Hoeveelheid Ingrediënt
600 g kalkoenborst
8 kleine artisjokken
12 el olijfolie
2 citroenen (sap)
2 tenen knoflook
2 takjes peterselie
2 bosjes rucola
40 g pijnboompitten
50 g geitenkwark
1 el pikante mosterd
1 el honing
4 el witte wijnazijn
balsamicocrème
zout
peper
Recept afdrukken

bereiden:

Reinig en was de artisjokken, verwijder de buitenste harde bladeren, snijd de steel eraf, schil de artisjokken en deel ze in vieren (verwijder eventueel het hooi, afhankelijk van de grootte). Bedruppel de stukken artisjok met citroensap zodat ze niet zwart worden.

Plet de ongepelde teentjes knoflook met de bal van je hand tot ze een beetje openbarsten. Verhit 6 el olijfolie in een grote stoofpan. Doe de stukken artisjok in de hete olie. Voeg de teentjes knoflook erbij, kruid met zout en bestrooi royaal met grofgemalen peper. Blus met 125 ml water en voeg de stengels peterselie toe. Laat dit afgedekt ca. 10-15 min. stoven op een matig vuur en vervolgens afkoelen tot het nog lauw is.

Was de kalkoenborst, dep droog, kruid met zout en peper en laat aan alle kanten braden in 2 el hete olie. Laat de kalkoen dan in een voorverwarmde oven op 140°C gedurende ca. 20 min. braden op een rooster (met daaronder een pan om het vet op te vangen) tot hij gaar is.

Was en reinig de rucola en trek de sla naar eigen keuze in kleine stukken. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vet. Mix de mosterd met honing, witte wijnazijn en 4 el olie en breng op smaak met zout.

Haal de kalkoen uit de oven, laat 10 min. rusten. Snijd dan in zeer dunne schijfjes en stapel deze losjes op vier borden. Voeg de artisjokken erbij en maak met een ijsschep telkens een bolletje geitenkwark. Leg dit erbij. Druppel de dressing en balsamicocrème eroverheen. Leg er een handje rucola op en bestrooi met pijnboompitten.

 

Beoordeling