Ricottabeignets met sinaasappel

Een recept van Yotam Ottolenghi uit het boek Plenty More
Foto: Jonathan Lovekin ©

Nu ook korte, hapklare en heerlijke filmpjes op TikTok!

Nu ook korte, hapklare en heerlijke filmpjes op TikTok!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
470 gr ricotta
60 gr caprino geitenkaas (of andere zachte geitenkaas)
3 eieren
60 ml volle melk
1,5 el munt (fijngesnipperd)
160 gr bloem
1,5 tl bakpoeder
700 ml zonnebloemolie (om te frituren)
4 el heldere honing (licht verwarmd, om te besprenkelen)
zout

Bereiden:

Maak eerst de sinaasappelsiroop. Doe de suiker met 100 ml water in een steelpannetje op halfhoog vuur en roer tot de suiker is opgelost. Laat de siroop zachtjes 3-4 minuten pruttelen. Doe de reepjes sinaasappelschil erin en laat hem nog 2 minuten koken. Neem de pan van het vuur en laat de sinaasappelreepjes in de siroop koud worden.

Doe 350 gram ricotta met de geitenkaas en de eieren in een kom. Klop alles vrij glad en voeg de melk, munt en sinaasappelrasp toe. Zet opzij.

Zeef in een andere kom de bloem met bakpoeder en voeg de suiker en ¼ theelepel zout toe. Roer de natte ingrediënten door de droge ingrediënten tot het een beslag is en doe er zo nodig nog wat meer bloem bij tot het beslag in klodders van een lepel valt. Laat het 10 minuten rusten.

Verhit een kleine pan met zware bodem gevuld met zo veel zonnebloemolie dat hij tot 4 cm hoogte van de panwand komt. Schep als de olie goed heet is theelepels beslag in de olie en frituur ze 3-4 minuten; keer ze af en toe tot de beignets rondom goudbruin zijn; draai het vuur lager als de olie te heet wordt. 

Schep de beignets met een schuimspaan op keukenpapier. Bak zo alle beignets.

Stapel de beignets op de borden en besprenkel ze met de verwarmde honing. Zet er een dotje van de overgebleven ricotta op en bestuif ze met poedersuiker. Schep tot slot wat sinaasappelreepjes en een beetje van de sinaasappelsiroop op de ricotta en serveer de beignets meteen.

Inspiratie & blog