Pompoen met chiliyoghurt en koriandersaus

Een recept van Yotam Ottolenghi uit het boek Plenty More
Foto: Jonathan Lovekin ©

Colruyt wenst je heerlijke feesten!

Colruyt wenst je heerlijke feesten!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 kleine coquinapompoen (of butternutpompoen)
1 tl kaneel
90 ml olijfolie
1 teen knoflook (fijngehakt)
20 gr pompoenpitten
1,5 tl sriracha (of andere pittige chilisaus)
zout
zwarte peper

Bereiden:

Verhit de oven tot 220 °C.

Snijd de pompoen over de lengte doormidden, verwijder de pitten en snijd de vrucht in 2 cm dikke parten van circa 7 cm lengte, laat de schil zitten.

Doe de parten in een grote kom met de kaneel, 2 eetlepels olijfolie, ¾ theelepel zout en royaal versgemalen zwarte peper. Meng alles zodat de pompoen met een dun laagje is bedekt. Leg de stukken op de schilkant op twee bakplaten en rooster ze 35-40 minuten tot ze gaar zijn en de bovenkant begint te kleuren. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Doe voor de kruidensaus de koriander, knoflook, overgebleven 4 eetlepels olie en een royale snuf zout in een blender, pureer alles tot een pasta en zet opzij.

Schakel de oventemperatuur terug naar 180 °C. Strooi de pompoenpitten op een bakplaat en rooster ze 6-8 minuten in de oven. Het vliesje zal openbarsten en de inhoud wordt licht en krokant. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Roer vlak voor u de pompoen gaat opdienen de yoghurt en srirachasaus door elkaar. Leg de pompoenparten op een schaal, sprenkel de pikante yoghurt erover, gevolgd door de kruidenpuree (u kunt de yoghurt en kruidenpuree ook licht door elkaar roeren als u wilt). 

Bestrooi ze met de pompoenpitten met daarover de extra korianderblaadjes en dien het gerecht op.

Inspiratie & blog

s