Knapperige papardelle

Knapperige papardelle
Een recept van Yotam Ottolenghi
Hoeveelheid Ingrediënt
0,5 dl olijfolie
250 gr kleine champignons, gehalveerd
1 dl witte wijn
1 laurierblad
3 takjes tijm, blaadjes geritst en fijngehakt
0,5 tl fijne kristalsuiker
1,5 dl slagroom
1 citroen, de zeste
1 teentje look, fijngehakt
3 el fijngesneden peterselie
20 gr panko
250 gr broccoletti, bimi of choisum
250 gr papardelle
zout - peper
Recept afdrukken

Bereiden:

Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de paddestoelen af en toe omscheppend tot ze gaan kleuren. Voeg de wijn, de laurier, tijm en suiker toe. Breng aan de kook en laat de vloeistof tot eenderde inkoken. Roer de room erdoor. Proef en breng de saus op smaak met zout en royaal peper. Houd hem warm.

Vermeng de citroenrasp met knoflook en peterselie. Rooster de panko in een koekenpan goudbruin; roer af en toe. Ris de blaadjes van de broccoletti en snijd de stelen in stukken van 6 cm. Snijd dikke stelen overlangs doormidden of in vieren. 

Blancheer de broccoletti 2 minuten in kokend water met zout en giet hem af. Kook de pasta in een grote pan met gezouten water. Voeg als de pasta beetgaar is de broccoletti aan de roomsaus toe en verwarm hem rustig. Giet de pappardelle af, vang het kookvocht op en roer een deel hiervan door de roomsaus; voeg de helft van het peterseliemengsel toe. Roer als de saus nog te dik is er nog wat kookvocht door.

Schud de pasta in een grote schaal en schep de saus erover. Roer het overgebleven peterseliemengsel door de panko en strooi het over de pappardelle, dien de pasta direct op.

Plenty

Plenty

Recepten:
Yotam Ottolenghi

Uitgeverij:
Fontaine Uitgevers

Bestel het boek hier