Yannick Van Dyck

Yannick Van Dyck

Toen Yannick in 2011 gevraagd werd om mee te werken aan een boek van Manuel Wouters raakte hij gebeten door de cocktailmicrobe. Het virus liet hem niet meer los en zijn thuisbar groeide in een mum van tijd uit naar een volwaardige bar met honderden sterkedranken.

Zijn ambities reikten verder dan rum-cola en hij begon zich te verdiepen in de klassieke ‘American Bar’-cocktails. Hij ging in de leer bij Ben Belmans, de godfather van de Belgische barscene, om de geheimen van de oude klassiekers te doorgronden. Hij ging vervolgens naar Italië om de ins & outs van de Negroni te leren. Hij had de smaak te pakken en volgde talloze workshops in binnen- en buitenland.  Hij woonde masterclasses en cursussen bij van internationale barlegendes zoals Marian Beke, Rémy Savage, Alex Kratena en Erik Lorincz. Hij volgde seminars over ‘Tiki cocktails’ en moleculaire keukentechnieken toegepast op cocktails, maar zijn grootste favoriet bleef de Negroni.

Sinds 2011 werkte hij mee als redacteur en/of eindredacteur aan verschillende cocktailboeken (zoals “The Art of Making Cocktails“, “It’s Gin o’ clock“, “Around the world in 80 Gins“, “Gin & Tonic: the pocket guide” en “Gincocktails“), maar ook als stylist en copywriter voor diverse blogs, kranten en magazines. Hij werkte achter de schermen mee aan Tv-programma’s zoals “It’s Aperotime“ en startte in 2012 zijn eigen platform op: negroni.be, vernoemd naar zijn favoriete cocktail.

Net zoals talloze chefs kent Yannick een verregaande ‘passie voor product’. Toen hij geïnteresseerd raakte in Mexicaanse spirits was proeven en er over lezen niet voldoende voor hem. Hij wil het voelen, ruiken en horen. Hij wilde het mee helpen produceren om er zoveel mogelijk over te leren, van het oogsten van de grondstoffen tot het distilleren toe. Daarom trok hij in 2017 op studiereis doorheen Mexico. Yannick reist niet enkel de wereld rond om te ontdekken. Sinds enkele jaren is hij ook een veelgevraagd jurylid in internationale cocktailwedstrijden, verslaggever van industry events, consultant voor merken in binnen- en buitenland en geeft hij zelf workshops en trainingen.   

Zijn Instagram-account groeide uit tot een van de populairste cocktailgerelateerde profielen van de Benelux. Volg je hem nog niet? Doe het dan via deze link!