Jamie Oliver

Jamie Oliver

Jamie wordt van jongs af aan omringd door lekker eten: zijn ouders runnen de Cricketers pub in Essex. Vanaf zijn 8e begint hij te koken en de chefs in de pub te helpen. Zo groeit stilaan zijn appreciatie voor kwaliteitsingrediënten. Na enkele onopvallende schooljaren besluit hij om van koken zijn carrière te maken en gaat catering studeren aan het Westminster Kingsway College in Londen.

Tijdens zijn leercontract werkt Jamie met enkele van de beste chefs in Londen. Hij is patissier bij Antonio Carluccio in het Neal Street Restaurant en verhuist daarna naar het River Café van Rose Gray en Ruth Rogers. Het is trouwens in dit restaurant dat Jamie ontdekt wordt door een tv-producer. The Naked Chef, het eerste van een hele reeks kookprogramma’s, is het resultaat. Het zou Jamie’s leven voorgoed veranderen.

Ook buiten de keuken is Jamie actief. Hij voert campagne voor betere schoolmaaltijden en maakt documentaires die de gevogelteproductie en de benarde situatie van de Britse varkensboeren uit de doeken doen. Met zijn restaurant Fifteen helpt Jamie kansarme jongeren om waardevolle ervaring op te doen in de restaurantwereld.